back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι πολίτες για την «έξοδο»: Δεν θα αλλάξει τίποτα…

Διαβάστε επίσης

Πώς βλέπουν οι πολίτες την έξοδο από τα μνημόνια; Τι θα αλλάξει στην καθημερινότητά τους, οκτώ χρόνια μετά; Πώς βλέπουν το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας;

«Μια από τα ίδια», υποστηρίζουν ορισμένοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα τους και πολύ περισσότερο στο μέλλον της χώρας.

Στον αντίποδα, καταγράφονται απόψεις θετικές για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, με περισσότερο αισιόδοξους κυρίως συνταξιούχους, οι οποίοι ανέφεραν πως το πρώτο πράγμα που περιμένουν είναι να επιστρέψει η σύνταξη τους στα προ μνημονίου επίπεδα.

Αίσθηση προκαλεί η άποψη μιας 19χρονης που στο ερώτημα αν θα αλλάξει κάτι για την χώρα απάντησε: «Σίγουρα θα είναι καλύτερα» για να προσθέσει ότι, «δεν ασχολείται με την πολιτική καθόλου» και πως σε γενικές γραμμές, το θέμα της εξόδου από τα μνημόνια την αφήνουν αδιάφορη.

«Η έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει ότι γλιτώνουμε από όλους αυτούς στην Ευρώπη, που οι προηγούμενοι μας χαντάκωσαν. Εμένα προσωπικά», είπε ο συνταξιούχος κ. Θανάσης. Και πρόσθεσε: «Θα μου δώσει πίσω την σύνταξη μου, η οποία έχει κοπεί κατά 50%». Για τον ίδιο, η έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει ελπίδα και εμπιστοσύνη.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο κ.  Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας. «Ελπίζω ότι θα δημιουργήσει κάτι καλύτερο για τον Έλληνα. Δηλαδή τα χαμένα αυτά 9 χρόνια τα οποία ήταν δυσβάστακτα, να περάσουν και να μείνουν παρελθόν», μας εξήγησε και πρόσθεσε: «Και ενωμένοι οι Έλληνες να προχωρήσουν για το καλύτερο».

Άλλη άποψη είχαν ορισμένοι έμποροι στο κέντρο, αλλά και κάποιοι άνεργοι, τους οποίους συναντήσαμε.
Ενδεικτική είναι η άποψη του Σταμάτη που τον συναντήσαμε, λίγο πριν πάει στην δουλειά του. « Δεν θα αλλάξει τίποτα. Όπως ήμασταν θα είμαστε». Και κλείνοντας την κουβέντα μας αναρωτήθηκε: «Θα βγούμε; Είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε;» για να προσθέσει, «στην ουσία θα είμαστε χειρότερα και θα το δείτε…».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα