back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά είχε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα τους, όπως επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς οι κάτοικοι του εξέφρασαν την αγωνία τους για τη δημόσια υγεία στους οικισμούς τους και την έλλειψη οποιασδήποτε υπεύθυνης ενημέρωσης σχετικά με το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, καθαρό από αμίαντο και διοξίνες.

Επίσης, υπογράμμισαν την την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων αλλά και τις κατεδαφίσεις στα μη κατοικήσιμα κτίσματα, ενώ εξέφρασαν και την έντονη ανησυχία τους για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ώστε να μην ζήσουμε μια νέα τραγωδία με τις πρώτες βροχές.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τις ειλημμένες αποφάσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την επιτάχυνση της υλοποίησης τους.

«Οι πληγείσες περιοχές θα ξαναχτιστούν, καλύτερες από πριν, και οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που χρειάζονται θα γίνουν. Είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε και την δική σας συνδρομή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική προστασία το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης, προστασίας και εκκένωσης σε μια σειρά οικισμών με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά στο Μάτι.

Συνάντηση με το ΔΣ της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ»

Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε την Τρίτη με το διοικητικό συμβούλιο της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ», όπου και ενημερώθηκε για την πορεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Όπως επισημαίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε πως πρόθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και ότι βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχει ύστερα από τους πρώτους μήνες της νέας πορείας της, θα επαναξιολογηθεί και το μηνιαίο τέλος που καταβάλλουν σήμερα οι πολίτες, το οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό για όσα παρέχει σήμερα η ΕΡΤ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα