back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η μάχη των 700 μονάδων στο ΧΑ και οι απειλές

Διαβάστε επίσης

Το κρίσιμο επίπεδο των 700 μονάδων προσπαθεί να κρατήσει το ΧΑ μετά την έξοδο από τα μνημόνια καθώς από τη μια πλευρά οι επενδυτές προβληματίζονται για τη συνέπεια των μεταρρυθμίσεων και από την άλλη με την Ιταλία και την τουρκική λίρα.

Ουσιαστικά η αγορά είχε προεξοφλήσει την έξοδο από το Μνημόνιο και αναμένει την πρώτη αξιολόγηση αλλά και τη στάση των ευρωπαϊκών αρχών και των οίκων αξιολόγησης το επόμενο διάστημα.

Οι χαμηλές συναλλαγές από την αρχή της εβδομάδας αντικατοπτρίζουν και το μειωμένο επίπεδο ενδιαφέροντος ενώ παρατηρείται αποεπένδυση από hedge funds η οποία όμως είναι μη αξιολόγησιμη λόγω της περιορισμένης έκτασης των κινήσεων που εκτιμάται ότι οφείλονται στην επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

Τα ομόλογα που αντικατοπτρίζουν την εικόνα της εθνικής οικονομίας αποτιμούν την Ελλάδα ως μια αγορά υψηλού ρίσκου με το 10ετές να παραμένει στα επίπεδα του 4,2% .

Επισημαίνεται ότι λόγω της Τουρκίας και της ευρύτερης ανησυχίας για τις αναδυόμενες αγορές, αμερικάνικα και βρετανικά funds μειώνουν θέσεις ή αποχωρούν και τοποθετούνται στο δολάριο.

Επιπρόσθετα, αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκια λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών της Morgan Stanley Capital International που αναμένεται στις 31 Αυγούστου.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα