back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κωστής Χατζηδάκης: “Αλλη μια προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών και παρουσίασης μιας πλαστής πραγματικότητας, το διάγγελμα Τσίπρα. Ηταν μια επικοινωνιακή παράσταση. Το θλιβερό όμως ήταν το διχαστικό ύφος,ο τόνος του Πρωθυπουργού”

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                                              Αθήνα, 2018/08/22

O αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής στη Β Περιφέρεια Αθηνών Κωστής Χατζιδάκης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Αθήνα Σήμερα” με τη Νόνη Καραγιάννη

Αναλυτικά:

 

         *ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Νόνη Καραγιάννη: Ποια είναι τα πολιτικά συμπεράσματα της ΝΔ από το περιεχόμενο του χθεσινού διαγγέλματος του Πρωθυπουργού;

Κωστής Χατζηδάκης: “Υπήρξε άλλη μια προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, αφού ο κ Τσίπρας δεν εκπλήρωσε σχεδόν καμιά προεκλογική του υπόσχεση και στη συνέχεια μίλησε για αυταπάτες. Χθες, μας παρουσίασε από την Ιθάκη, μια πλαστή πραγματικότητα ότι – δήθεν – η Ελλάδα απελευθερώνεται από τα μνημόνια και όταν σε λίγο καιρό βρεθεί αντιμέτωπος με την οδυνηρή πραγματικότητα σε σχέση με τις συντάξεις, το αφορολόγητο και  τα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν αποκλείεται – αν είναι ακόμα Πρωθυπουργός-να μας μιλήσει εκ νέου για καινούργιες αυταπάτες. Ηταν μια επικοινωνιακή παράσταση της κυβέρνησης. Το θλιβερό όμως ήταν το διχαστικό ύφος,ο τόνος του Πρωθυπουργού, που δεν άρμοζε στην περίσταση. Σε μια προσπάθεια να το δω από τη δική του πλευρά, ο ίδιος ήθελε χθες -υποθέτω-να παρουσιάσει κατ αρχήν ότι η κυβέρνηση πέτυχε κάτι μετά από 3 χρόνια. Αντί να σταθεί στο ζήτημα αυτό και να μιλήσει ως Πρωθυπουργός,έκρινε σκόπιμο να επιτεθεί στη ΝΔ και να απευθυνθεί στο σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νομίζω ότι αυτό τιμά το Πρωθυπουργικό αξίωμα, αλλά ήταν δική του επιλογή.”

      *ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ

Νόνη Καραγιάννη: Η εκτίμησή σας ότι πρόκειται για ένα διχαστικό πολιτικό λόγο και εξαιρετικά πολωτικό, νομίζω αποτελεί κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων στα ΜΜΕ και στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.Εσείς διαβλέπετε πίσω από από αυτό το περιεχόμενο του πρωθυπουργικού πολιτικού λόγου, ενός πρόωρου εκλογικού αιφνιδιασμού;

Κωστής Χατζηδάκης:”Δεν ξέρω, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Το βέβαιο είναι ότι στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν,δεν θα πάμε ευθύραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει επιδιώξει να μείνει όρθιος καταφεύγοντας σε διάφορα επικοινωνιακά τρικ, τα οποία δεν έχουν αποδώσει είτε αφορούσαν επιθέσεις κατά της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ, είτε σε προσπάθεια διχασμού της ΝΔ στο ζήτημα των Σκοπίων, ή στο περιβόητο ζήτημα της Νοβάρτις. Αυτό συνέβη προφανώς διότι ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ Τσίπρα.Θεωρώ όμως εξαιρετικά απίθανο, να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας πότε θα έρθει η ήττα. Θα πρέπει να αναμένουμε νέους γύρους επιθέσεων και τρικ,που όμως δεν είναι απίθανο να ζημιώσουν ακόμα παραπάνω τον κ Τσίπρα.”

Νόνη Καραγιάννη: Και δεν είναι απίθανο να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές .Το λέω αυτό διότι σε προηγούμενη επικοινωνία μας από τον Αθήνα 9.84, δεν αποκλείσατε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, με αφορμή τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, στο Μακεδονικό. Παραμένει αυτή η εκτίμησή σας;

Κωστής Χατζηδάκης:”Οσοι βλέπαμε τους χειρισμούς στην τραγωδία στο Μάτι, οι οποίοι ζημίωσαν την κυβέρνηση ακόμα περισσότερο, αλλά και την κίνηση του Πρωθυπουργού για ανασχηματισμό, αρχίσαμε να έχουμε αμφιβολίες σε σχέση με το τι θα κάνει η κυβέρνηση. Πάλι, η διχαστική λογική του Πρωθυπουργού, μαζί με το Σκοπιανό που παραμένει ανοικτό και το θέμα των συντάξεων, κάνει όλους όσοι υποστηρίζαμε αυτό το σενάριο, να το ξανασκεπτόμαστε. Δεν ξέρω, δεν ξέρω…Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε έτοιμοι για μια προεκλογική περίοδο, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει διάφορα τρίκ και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Γιατί κάποιος πρέπει να κυβερνήσει τον τόπο με σωφροσύνη, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.”

*ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ  ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ 

Νόνη Καραγιάννη: Το Μάτι στο οποίο αναφερθήκατε, αποτελεί αναντίρρητα κομβικό σημείο για την ελληνική κοινωνία, λόγω του πένθους για τις απώλειες 96 ανθρώπων. Θα έλεγα όμως -χωρίς να θέλω να απομειώσω το ανθρώπινο στοιχείο-ότι είναι κομβικό σημείο και για τον πολιτικό επαναπροσδιορισμό, του πολιτικού πεδίου. Βγαίνουν στη δημοσιότητα πορίσματα , στοιχεία, κινούνται (σσ δικαστικά) συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, άλλων που έχασαν τις περιουσίες τους, διερωτώμαι αν στο πολιτικό πεδίο και με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, η ΝΔ σχεδιάζει- με οποιοδήποτε τρόπο- να φέρει το θέμα στη Βουλή και στο πεδίο στήριξης αυτών των ανθρώπων, λόγω και της δικαστικής περιπέτειας που έχουν μπροστά τους.

Κωστής Χατζηδάκης: “Τα κυρίαρχα στοιχεία είναι ο απίστευτος ανθρώπινος πόνος που θα συνεχίσει να μας συγκλονίζει, αλλά και το πώς δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους καταστάσεις και τραγωδίες. Προφανέστατα υπάρχει και το ζήτημα των ευθυνών, σε πολιτικό, αλλά και σε ποινικό επίπεδο. Στη ΝΔ μιλήσαμε για την ανάγκη ορισμού εφέτη – ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση με ταχύτητα και διαφάνεια. Σε πολικό επίπεδο, προφανώς η ΝΔ έχει αναδείξει το ζήτημα των ευθυνών και θα συνεχίσει να το κάνει. Χθες επισημάναμε ένα ακόμη κυβερνητικό ατόπημα που αφορά στο ότι από το πρώτο βράδυ η κυβέρνηση δια του κ Τσίπρα, είχε γνέψει για εμπρησμό, στη συνέχεια επισήμως και βάσει δορυφορικών στοιχείων έπραξαν το ίδιο και άλλα στελέχη για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι επρόκειτο για κοροιδία και για κάποιον που έβαλε να κάψει ξύλα. Ούτως ή άλλως όμως, ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων. Αυτό που περιγράφω είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας της κυβέρνησης και του κυνισμού με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα, σίγουρα κατώτερος των περιστάσεων.”

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα