back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Cosco μετά την απόρριψη αίτησης για ναυπηγείο στο Πέραμα

Διαβάστε επίσης

Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Cosco μετά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας να απορρίψει την αίτηση του ΟΛΠ για αδειοδότηση εγκατάστασης ναυπηγείων στο Πέραμα, που είχε υποβληθεί στις 17 Ιουλίου, ύστερα από απόρριψή του από την Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία και βασίστηκε στην νομοθεσία, που προβλέπει ότι απαγορεύεται η έκδοση νέων αδειών για βιομηχανίες βαριάς όχλησης στη ζώνη του Περάματος.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Η απόρριψη της αίτησης του ΟΛΠ όμως προκαλεί πονοκέφαλο και στα κυβερνητικά στελέχη καθώς το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά βρίσκεται σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να διατηρήσει την άδεια του και αν τελικώς θα μπορέσει να πάρει καινούργια.
Ανάλογος προβληματισμός επικρατεί και με το Νεώριον, καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου συζητείται στο Πρωτοδικείο της Σύρου η αίτηση επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης του Νεωρίου με την είσοδο ως στρατηγικού επενδυτή της ONEX Shipyards, η οποία συνδέεται με αμερικανικά συμφέροντα
Η απόφαση πάντως της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας αποτελεί τροχοπέδη για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ναυπηγική βιομηχανία.

Χρ. Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα