back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τουρκία για τους «8»: «Σκανδαλώδης απόφαση – Προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας»

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στον Ιούλιο του 2016 στη γείτονα.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ, κάνει λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση, που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

Ο κ. Τσελίκ ανήρτησε στο Twitter έξι σχόλια στην αγγλική γλώσσα στα οποία αναφέρει ότι, η χώρα του θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να «μάχεται εναντίον των συνωμοτών του πραξικοπήματος, όπως κάνουμε με την τρομοκρατία».

«Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά τον τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες», υπογραμμίζει.

Τα tweets του κ. Τσελίκ

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας κατά των πραξικοπηματιών, όπως κάνουμε και κατά της τρομοκρατίας. Σε αυτή τη μάχη δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιός υποστηρίζει τους τρομοκράτες προμηθεύοντάς τους με όπλα και ποιος προστατεύει πραξικοπηματίες με δικαστικές αποφάσεις»

«Είναι ξεκάθαρο ότι, η Ελληνική Δικαιοσύνη τάχθηκε με τους εχθρούς της Τουρκίας και τους πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση. Αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό και ντροπιαστικό από το να στηρίζεις την τρομοκρατία».

«Ο αγώνας κατά των πραξικοπηματιών θα πρέπει επίσης, να βασίζεται στις ίδιες αρχές που διέπουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Αλλιώς ισοδυναμούν με την στήριξη της τρομοκρατίας. Οι δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν πραξικοπηματίες ισοδυναμούν με στήριξη του πραξικοπήματος».

«Οι πραξικοπηματίες είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί του έθνους και του κράτους μας. Η Ελληνική δικαιοσύνη τάσσεται στο πλευρό των εχθρών της Τουρκίας, με αυτή την απόφαση».

«Η Ελλάδα υπέφερε πολύ από πραξικοπήματα στο παρελθόν, αλλά είναι προφανές ότι, τώρα υπάρχουν κι άλλα κίνητρα για την Ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να αφήσει την οδό του νόμου και αντ’ αυτού να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες».

«Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε ότι, οι πραξικοπηματίες που πέταξαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της 15ης Ιουλίου, θα τύχουν ασύλου. Πρόκειται για άλλη μια σκανδαλώδη απόφαση από την Ελληνική Δικαιοσύνη για να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες τρομοκράτες».

Γ. Κουμουτσάκος: Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές

«Ο κ. Ομέρ Τσελίκ και γενικότερα η τουρκική πλευρά, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές» τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανάρτησή του στο twitter.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα