back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εν αναμονή του πορίσματος για το εκτεταμένο black out στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Ως εξαιρετικά σπάνιο γεγονός χαρακτήρισε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μ. Μανουσάκης το χθεσινό πολύωρο και εκτεταμένο black out, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σε περιοχές από την Γλυφάδα μέχρι την Κηφισιά.

«Αυτή την στιγμή διερευνούμε ακριβώς να βρούμε ποια είναι η αιτία», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και προανήγγειλε εξέταση όλων των στοιχείων του δικτύου και των στοιχείων των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης, αρχής γενομένης από την Αττική.

Εξάλλου, στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας του ΑΔΜΗΕ για τα ακριβή αίτια της χθεσινής εκτεταμένης διακοπής ρεύματος στην Αττική.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το black out οφείλεται σε εκρήξεις που σημειώθηκαν στον σταθμό υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη.

Ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε με αρκετή καθυστέρηση πως το πρόβλημα οφειλόταν σε βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι υποσταθμοί διανομής σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Φάληρο, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη.

Απέδωσε τη βλάβη σε βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης και σημείωσε ότι τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα