back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μετ’ εμποδίων η αεροπορική σύνδεση των νησιών με την ενδοχώρα την Παρασκευη

Διαβάστε επίσης

Αποκλεισμένα για οκτώ ώρες τα «μικρά» αεροδρόμια των νησιών λόγω στάσεων εργασίας των μηχανικών της ΥΠΑ.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην αεροπορική σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με την ενδοχώρα.

Η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προκήρυξε δύο τετράωρες στάσεις εργασίας για την Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι στάσεις εργασίας αναμένονται να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια κυρίως προς τα «μικρά» αεροδρόμια και πιο συγκεκριμένα προς Σύρο, Νάξο, Αστυπάλαια, Κάρπαθο, Κάσο, Κύθηρα και Σητεία.
Τα μέλη της ΕΝΗΜΑΕΚ της ΥΠΑ ζητούν την κοινοποίηση του περιεχομένου των σχεδίων των Προεδρικών Διαταγμάτων του νόμου 4427/2016 και την εναρμόνιση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στην αεροναυτιλία.
Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, το προσωπικό της βάρδιας ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας με ευθύνη των προϊστάμενων των οργανικών μονάδων.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα