back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αμ. Ζέπου στον Αθήνα 9.84: Δεν θα κλείσει η στέγη του ΣυνΑθηνά

Διαβάστε επίσης

Δεν θα κλείσει η στέγη του ΣυνΑθηνά, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η αρμόδια αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Αμαλία Ζέπου, απαντώντας σε καταγγελίες ΜΚΟ, ότι τους έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν από τον χώρο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, αλλά αυτό που αποφασίστηκε για υγειονομικούς λόγους είναι να μετακινηθούν σε πιο ασφαλές σημείο οι δράσεις με συσσίτια και στη στέγη να φιλοξενηθούν άλλες δράσεις.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων επισημαίνεται ότι ο χώρος του ΣυνΑθηνά στη Βαρβάκειο, δεν πληροί τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. «Οι ομάδες που δραστηριοποιούνται εκεί, με υπευθυνότητα στη συντριπτική πλειονότητά τους, έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα, γι’αυτό και συμμετέχουν στην προσπάθεια αναζήτησης νέων σημείων, όπου θα εκδηλώνεται έμπρακτα η κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πόλης μας» επισημαίνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Σε όλους όσοι αρέσκονται να παραδίδουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας σε έναν δήμο που ενισχύει καθημερινά περίπου 30.000 συμπολίτες μας, οφείλουμε μία απάντηση, με απόλυτο σεβασμό στον οποιοδήποτε -που ακόμη και με τις μικρές του δυνάμεις- θέλει να προσφέρει:
Στο κεντρικό συσσίτιο του δήμου Αθηναίων, στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, προσέρχονται καθημερινά περίπου 1.000 συμπολίτες μας. Επιχειρούμε διαρκώς προσαρμογές, ώστε να εξασφαλισθούν οι αξιοπρεπέστερες δυνατές συνθήκες και με στόχο το υπαίθριο συσσίτιο να εξελιχθεί σε κοινωνική τραπεζαρία.
Ο δήμος Αθηναίων έχει μπει στο στόχαστρο μιας διαδικτυακής κριτικής –ως επί το πλείστον ανώνυμης- για έναν χώρο που διαθέτει σε εθελοντικές οργανώσεις. Για ποιο λόγο; Γιατί, ο χώρος του ΣυνΑθηνά του δήμου Αθηναίων στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς, δεν πληροί πια τις προδιαγραφές, ώστε να φιλοξενεί το σύνολο των δράσεων αλληλεγγύης, που έως σήμερα φιλοξενούσε. Όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην Αθήνα, σε σημεία της πόλης με υπερσυγκέντρωση τέτοιων δραστηριοτήτων, επέρχεται κάποια στιγμή κορεσμός και πρέπει να αναζητηθούν νέοι χώροι ώστε να εξυπηρετείται μία βασική αρχή της σύγχρονης κοινωνικής αλληλεγγύης: η προσφορά βοήθειας σε συνθήκες ασφάλειας, αξιοπρέπειας και σεβασμού στην προσωπικότητα του ανθρώπων.

Σήμερα πια, ο χώρος του ΣυνΑθηνά στη Βαρβάκειο, δεν πληροί τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Οι ομάδες που δραστηριοποιούνται εκεί, με υπευθυνότητα στη συντριπτική πλειονότητά τους, έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα, γι’αυτό και συμμετέχουν στην προσπάθεια αναζήτησης νέων σημείων, όπου θα εκδηλώνεται έμπρακτα η κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πόλης μας.

Ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται και θα συνεχίσει να συνεργάζεται, προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της, με εκείνες τις εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις που δίνουν πρωτίστως έμφαση στην ουσία, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την «ορατότητα» των δράσεών τους. Όλοι βεβαίως κρίνονται σε βάθος χρόνου. Ο δήμος Αθηναίων πάντως, που μόνο τα τελευταία επτά χρόνια της πιο βαθιάς κοινωνικής κρίσης έχει προσφέρει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια γεύματα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς –απαγορεύοντας αντίστοιχες ρατσιστικές πρωτοβουλίες- θα συνεχίσει να ενισχύει εκείνες τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που διαφυλάσσουν τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Εξάλλου σε ανάρτηση του ΣυνΑθηνά στο Facebook τονίζεται ότι «το Σεράφειο του Δήμος Αθηναίων, το σύγχρονο αυτό συγκρότημα, πέρα από τις αθλητικές του εγκαταστάσεις, στεγάζει τα πιο καινοτόμα προγράμματα, μεταξύ αυτών και το #συνΑθηνα. Στα ανοιχτά εργαστήριά του διοργανώνονται δράσεις τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι, επαγγελματίες κι επισκέπτες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα