back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μακρόν κηρύσσει τον «πόλεμο» κατά των λαϊκιστών, ενόψει Ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης

Η ετήσια ομιλία του Γάλλου Προέδρου προς τους Πρεσβευτές του Παρισιού ανά τον κόσμο είναι γεγονός πρώτου μεγέθους για την γαλλική εξωτερική πολιτική και διπλωματία.

Πόσο μάλλον τώρα που στο Μέγαρο των Ηλυσίων βρίσκεται ο αεικίνητος Εμανουέλ Μακρόν, ο άνθρωπος που έχει καταστήσει σαφές ότι θα επαναφέρει την Γαλλία στο προσκήνιο των διεθνών εξελίξεων και στον πυρήνα των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Σήμερα το απόγευμα, ο κ Μακρόν υποδέχεται το γαλλικό διπλωματικό σώμα στο οποίο θα απευθύνει άλλη μια -υψηλής συμβολικής άξιας- ομιλία.

Μάλιστα αυτή ομιλία που θα εκφωνηθεί, εννιά μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές και αναμένεται αποτελέσει έναρξη, αυτού που ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει, μάχη κατά των λαϊκιστικών δυνάμεων που κυβερνούν χώρες της ανατολικής Ευρώπης και την Ιταλία.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία Μακρόν

Την επομένη της ομιλίας του, το πρωί της Τρίτης ο κ. Μακρόν αναχωρεί από το Παρίσι για ακόμη μία ευρωπαϊκή περιοδεία – έχει ήδη επισκεφθεί τις 14 από τις 28 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Προορισμοί του αυτή τη φορά είναι η Δανία, η Φινλανδία και το Λουξεμβούργο, όπου θα μεταφέρει το μήνυμα προετοιμασίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019.

Τις επικείμενες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο ο κ Μακρόν έχει χαρακτηρίσει στρατηγικής σημασίας αναμέτρηση ανάμεσα στις μεταρρυθμιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις και τα λαϊκιστικά κόμματα που συνεχώς ενισχύονται σε ορισμένες ευρωπαϊκές περιοχές.

Κατά τη σημερινή του ομιλία προς του Γάλλους πρεσβευτές ο κ. Μακρόν θα υπογραμμίσει τέσσερις προτάσεις του για την μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη: Την ανάγκη ενιαίου προϋπολογισμού στην ευρωζώνη, την ενιαία ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, την επιβολή φόρου στα μεγαθήρια της σύγχρονης τεχνολογικής βιομηχανίας, και ενιαία μεταναστευτική- προσφυγική πολιτική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα