back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, το Δήμο Ύδρας, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει αφήσει το νησί χωρίς ρεύμα, από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής.

Το νησί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και στην υδροδότηση καθώς δεν ηλεκτροδοτείται η μονάδα αφαλάτωσης.

Έχει αποκατασταθεί μερικώς η υδροδότηση, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, και εκτίμησε ότι νωρίς το απόγευμα το νησί θα έχει επανέλθει σε μια κανονικότητα.
Κατηγόρησε τον ΔΕΔΔΗΕ ότι χρειάστηκε ένα ολόκληρο 24ωρο για να μπορέσει να εντοπίσει τη βλάβη, που σύμφωνα με ενδείξεις αφορά υποθαλάσσιο καλώδιο. Ο κ. Κουκουδάκης προανήγγειλε ότι οι δήμος θα προβεί σε όλα τα νόμιμα μέσα για να καταλογιστούν ευθύνες για τη ζημία που υπέστησαν επαγγελματίες.

«Όταν ηρεμήσει η κατάσταση θα κινηθούμε νομικά για διαφυγόντα κέρδη» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Νίκος Σοφιανός ο οποίος διατηρεί ξενοδοχείο στην Ύδρα. Ο κύριος Σοφιανός καταλόγισε ευθύνες στον δήμαρχο του νησιού κατηγορώντας τον -μεταξύ άλλων- για ελλειπή ενημέρωση και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει γεννήτρια στο εργοστάσιο αφαλάτωσης.

“Όταν δεν μπορείς να προσφέρεις στους τουρίστες ούτε τα βασικά, όπως νερό και ρεύμα, χάνεις την αξιοπιστία σου”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη. Κατήγγειλε ότι “οι διοικήσεις που διορίστηκαν την τελευταία 3ετία δεν είναι ικανές να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις”.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην Ύδρα είναι ότι δεν λειτουργούν ούτε τα ΑΤΜ. Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι σε απόγνωση, με τα προϊόντα τους να σαπίζουν πλέον στα ψυγεία, ενώ τουρίστες σπεύδουν στα ταξιδιωτικά γραφεία για να εγκαταλείψουν το νησί.

Ερώτηση στη Βουλή για το μπλακ άουτ στην Ύδρα κατέθεσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος. Ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να αποδώσουν ευθύνες για το πρόβλημα.

Η νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, το πλοίο που μεταφέρει Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη στην Ύδρα αναμένεται να καταπλεύσει στο νησί στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Σε ανακοίνωσή του τις πρώτες πρωινές ώρες ο ΔΕΔΔΗΕ  διευκρίνιζε ότι «έχει προχωρήσει στην αποστολή γεννητριών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ».

Υπουργείο Ναυτιλίας: Κανονικά οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαψεύδει ότι διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες προς το νησί και διαβεβαιώνει ότι όλα τα δρομολόγια προς Ύδρα πραγματοποιούνται κανονικά και σήμερα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόβλημα παρατηρήθηκε μόνο στα ταξιδιωτικά πρακτορεία όπου, λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, το προσωπικό ήταν αναγκασμένο να εκδώσει τα εισιτήρια με χειρόγραφο τρόπο.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος της Ύδρας δεν ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων, ενώ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής του νησιού, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρίσκεται διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Επίσης, με εντολή του κ.Κουρουμπλή αποστέλλεται στην Ύδρα, το περιπολικό Ανοικτής θαλάσσης ΓΑΥΔΟΣ, με στόχο τη διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα