back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Xριστόφορος Βερναρδάκης: “Υποσύστημα της διαπλοκής στην Ελλάδα το ΚΙΝΑΛ. Ενα κόμμα στελεχών, χωρίς μαζική απεύθυνση, που ως τέτοιο μόρφωμα, δεν μας αφορά, ούτε καν την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία”

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                                      O υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Στάση των 2” με τον Αρη Τόλιο.

Ο κ Βερναρδάκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το ΚΙΝΑΛ. Εκανε λόγο για υποσύστημα της διαπλοκής και κόμμα στελεχών χωρίς μαζική απεύθυνση, επισημαίνοντας ότι ως τέτοιο μόρφωμα δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, όπως είπε.

Εκτίμησε ότι ο κύκλος της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ έχει κλείσει , χωρίς ωστόσο να την αποκλείσει, στο μέλλον, με κάποια από τα στελέχη τους.

Αναλυτικά:

                   *ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΕΛ

Αρης Τόλιος : Η κυβέρνηση αναπτύσσει το δικό της αφήγημα για ένα μέτωπο κατά της παλινόρθωσης της Δεξιάς, όπως το λέτε, ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων. Θεωρείτε τους ΑΝΕΛ μέρος αυτού του προοδευτικού μετώπου ή πιστεύετε πως ο κύκλος συνεργασίας μαζί τους, έχει κλείσει;

Χρ. Βερναρδάκης: “ Ναι, νομίζω ότι ο κύκλος αυτής της συνεργασίας κλείνει , θα κλείσει κάποια στιγμή, δεν μπορεί , εμφανίζονται οι βασικές ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν.

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα κόμμα που έχει και αυτό τα δικά του θέματα. Είναι ένα ετερόκλητο μόρφωμα. Υπάρχουν άνθρωποι και δυνάμεις μέσα στους ΑΝΕΛ με τους οποίους πράγματι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε μια συνεργασία, υπάρχουν όμως και δυνάμεις με τις οποίες δεν θα μπορέσει να γίνει αυτό.”

 *ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Χριστόφ, Βερναρδάκης: “Στη νέα εποχή, στην οποία ζητούμενο είναι η ανάπτυξη , τι είδους ανάπτυξη , με ποιο τρόπο και ποιες κοινωνικές δυνάμεις και κοινωνικά υποκείμενα θα γίνει, θα έχουμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, επανέρχεται στην επιφάνεια το βασικό δίλημμα που δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. Ενα δίλημμα μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών δυνάμεων ή για να το πω με σημερινά δεδομένα, μεταξύ νεοφιλελευθερισμού και κοινωνικού κράτους. Εκεί εκτιμώ πως θα επανέλθει η διάκριση των πολιτικών δυνάμεων..”

Αρης Τόλιος : Δεν έχετε όμως συμμάχους, το ΚΙΝΑΛ που θα μπορούσε να είναι βασικός σας σύμμαχος σας κατηγορεί ως απολύτως συντηρητική δύναμη.

Χρ. Βερναρδάκης: “Το ΚΙΝΑΛ είναι υποσύστημα της διαπλοκής στην Ελλάδα. Ενα κόμμα στελεχών, χωρίς μαζική απεύθυνση ,που ως τέτοιο μόρφωμα δεν μας αφορά , ούτε καν την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία. Στόχος , είναι να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο στη βάση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας. Αυτό κάνουμε, αυτό θα κάνουμε .Υπ αυτή την έννοια ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αλλάξει και θα μετεξελιχθεί και θα δημιουργήσει καινούργιες κοινωνικές – κυρίως- συμμαχίες και έτσι θα υπάρξει απ εδώ και πέρα.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα