back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών με μανδύα ΜΚΟ

Διαβάστε επίσης

Οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που δραστηριοποιούνταν κατ’ επάγγελμα στην παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε τη δράση της από τα τέλη του 2015, με απώτερο σκοπό το κέρδος από τη λειτουργία Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, είτε με αποδοχή δωρεών, είτε με επιχορηγήσεις ή με καταθέσεις ποσών από ιδιώτες και φορείς σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμός.

Από τις 9 Δεκεμβρίου του 2017 έως τις 9 Φεβρουαρίου του 2018,τα μέλη της οργάνωσης σε δεκάδες περιπτώσεις περίμεναν λέμβους που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες, χρησιμοποιώντας τζιπ στο οποίο υπήρχαν εκτός από τις νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας και πινακίδες στρατιωτικού τύπου με εθνόσημο.

Παράλληλα, σε 11 περιπτώσεις, από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Γενάρη του 2018, διακίνησαν μεγάλο αριθμό υπηκόων τρίτων χωρών σε Λέσβο και Σάμο.

Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή 30 ατόμων που εμφανίζονταν ως ακτιβιστές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα