back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Εθνική «παίζει» καθυστέρηση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής παρά την προσφορά Gongbao

Διαβάστε επίσης

Τακτική καθυστέρησης φαίνεται να εφαρμόζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο ζήτημα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τη στιγμή που εμφανίστηκε ως μοναδικός υποψήφιος για την εξαγορά της θυγατρικής της ΕΤΕ η Κινέζικη Gongbao προσφέροντας 676 εκ ευρώ η εξαγορά δεν προχωρά αλλά και ούτε η διαδικασία πώλησης έχει ακυρωθεί για κάποιο λόγο.
Βεβαίως τα περιθώρια καθυστέρησης αρχίζουν να στενεύουν καθώς η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί υποχρέωση για την ΕΤΕ και περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο business plan από τον SSM.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΕΤΕ φαίνεται να εξέτασε και εναλλακτικά σενάρια περιορισμού της συμμετοχής της με διάθεση στρατηγικού πακέτου σε επενδυτή αλλά και πώληηση μετοχών μέσω του ΧΑ χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Χθες πάντως ο επικεφαλής της Gongbao .κ. Wong Ching είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΤΕ προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς.

Οι Κινέζοι θεωρούν ότι η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί ισχυρό turn around story και πιστεύουν ότι η Ελλάδα αποτελεί το μέσο της πραγματοποίησης της πρώτης επένδυσης στην Ευρώπη και εργαλείο για μελλοντική επέκταση. Επισημαίνεται ότι η Gongbao έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) στο χρηματοδοτικό σχήμα για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα