back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λουτσέσκου: «Θέλουμε πολύ να προκριθούμε»

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξος για την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα στον επαναληπτικό για τα πλέι όφ του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής κατηγορηματικά υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου οτι: «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει να κερδίσει τον αγώνα, όχι να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα της Πορτογαλίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

Για το αν η σημασία του ματς με την Μπενφίκα θα δημιουργήσει άγχος στους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας από την πρώτη ημέρα με τον στόχο να παίξουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Μετά από όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει σε μια πολύ καλή νοοτροπία. Δεν κάνουμε αναλύσεις για το τι θα μας φέρει αυτή η νίκη. Το μόνο που θέλουμε είναι να προκριθούμε. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Έχουμε ένα παιχνίδι στα χέρια μας. Παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε μόνο νικηφόρα αποτελέσματα εδώ. Θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση».

Για το ποια θα είναι τα στοιχεία που θα κάνουν την διαφορά: «Με βάζετε υπό πίεση τώρα. Δεν θέλω να σχολιάσω ή να προβλέψω κάτι για το παιχνίδι τώρα. Ξέρουμε ότι απέναντι μας είναι μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και αν κάτι δεν πάει καλά στο γήπεδο, έχουμε την νοοτροπία να αλλάξουμε την κατάσταση. Η μόνη ομάδα που δημιούργησε προβλήματα στην Μπενφίκα είναι ο ΠΑΟΚ. Η πίεση είναι στην Μπενφίκα».

Για το αν έχει ετοιμάσει τον ΠΑΟΚ για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του: «Ποτέ δεν προετοιμάσαμε κάποιο ματς για να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα. Κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Κάποιες φορές το κάνουμε και κάποιες όχι, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι.

Υπάρχει το παράδειγμα της Σπαρτάκ Μόσχας, που βρεθήκαμε με δύο γκολ πίσω και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Η κατάσταση επίσης στη Λισαβόνα, που η Μπενφίκα μας άσκησε πίεση και η δεχθήκαμε το γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Άλλη ομάδα δεν θα άντεχε στην πίεση. Εμείς ισοφαρίσαμε και φέραμε το ματς στα μέτρα μας».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ και τι μεσολάβησε σε έναν χρόνο: «Εδώ είναι παραπάνω από ποδοσφαιρική συζήτηση. Εδώ είναι τρόπος ζωής. Ζω κάθε ημέρα ξεχωριστά. Ξέραμε πολύ καλά ότι πέρσι η αρχή θα είναι δύσκολη.

Ξέραμε ότι αυτό που θα φέρει την επιτυχία ήταν η ισορροπία και η δουλειά. Το κάναμε με ένα γκρουπ παικτών και συνεχίζουμε το ίδιο και φέτος. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μια δυνατή νοοτροπία, γιατί η καλή νοοτροπία μας πηγαίνει σε υψηλότερο επίπεδο.

Είναι φυσιολογικό όταν υπάρχει ένα γκρουπ παικτών και δουλεύει να συνεχίζεται και φέτος αυτή η επιτυχία. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα πεθάνουμε για την πρόκριση αύριο και μετά θα δούμε το επόμενο παιχνίδι».

Για την προσδοκία των οπαδών του ΠΑΟΚ και το μέγεθος της Μπενφίκα: «Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερο, γιατί δεν κερδίζουν πάντα οι πιο πλούσιες ομάδες. Το πιο σημαντικό όμως είναι η νοοτροπία της ομάδας μας και η δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Για το τι σημαίνει η επέκταση του συμβολαίου του: «Έχω ζήσει φανταστικές στιγμές με τον ΠΑΟΚ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και είναι τεράστια απόλαυση να δουλεύω με αυτούς τους παίκτες που έχουμε. Η ανανέωση σημαίνει ότι υπάρχει μια συνέχεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα