back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς εντοπίστηκε νεκρός  ο κυβερνητής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους το οποίο κατέπεσε στην περιοχή της Σπάρτης.  Σώος εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και οι δύο πιλότοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αναλάβει την διερεύνηση του συμβάντος

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας. Όπως έγινε γνωστό κατέπεσε και εγκαταλείφθηκε από τους χειριστές του στις 8:50 πμ, ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορεία της Σπάρτης, κοντά στο χωριό Τρύπη.

Το σημείο όπου συνετρίβη εκπαιδευτικό σκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, ανάμεσα στην Σπάρτη και στην Καλαμάτα, στο χωριό  Κολλίνες

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αποτελείτο από δύο έμπειρους υποσμηναγούς, ενώ οι αναφορές της Πολεμικής Αεροπορίας κάνουν λόγο για ενεργοποίηση και των δύο εκτινασσόμενων καθισμάτων κατά τη στιγμή της πτώσης του Τ-2.

Το T-2 Buckeye είναι αμερικανικής κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.
Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αεροσκαφών αυτού του τύπου έγινε το 1976, δηλαδή είναι στον αέρα 42 χρόνια και ήδη από την δεκαετία του ’90,  θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί.

 

 

 

 

 

Ελικόπτερο πετά πάνω από το σημείο που συνετρίβη εκπαιδευτικό σκάφος. Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους,  προέβησαν σε εγκατάλειψή του.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Πτώση Αεροσκάφους Τ-2 Buckeye

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Το tweet του πρωθυπουργού

«Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πιλότου μας», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter..

Συλλυπητήρια και θλίψη

Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου «που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος», εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας» ανέφερε απευθύνοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε στη Σπάρτη. Εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζητά να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα