back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συναυλία αλληλεγγύης στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους, αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου

Διαβάστε επίσης

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα γεμίσει με τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.

Η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον γνωστό στιχουργό, διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με σκοπό όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το κράτος για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμμετέχει αφιλοκερδώς πλήθος καλλιτεχνών.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, που έφυγε από τη ζωή τις μέρες που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια.

Οι στίχοι του μελοποιήθηκαν από τους σπουδαιότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας και τραγουδήθηκαν από σημαντικούς ερμηνευτές. Από τον “Άγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκόπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “Άμλετ της σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιχάλης Μυτακίδης, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας.

Γ. Νταλάρας: «Μάνος Ελευθερίου, ένας άνθρωπος που αγάπησαν οι πάντες»

«Ο Μάνος Ελευθερίου ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησαν οι πάντες. Ένας θησαυρός. Πραγματικά, φτωχαίνει ο τόπος», δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Η Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο.

Όπως είπε, «ο Μάνος ξεχώριζε και για το ήθος του, εκτός από τα τραγούδια του», ενώ περιέγραψε το «πόσο δύσκολο είναι να διαλέξει κανείς τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, καθώς έχει γράψει πάνω από τετρακόσια και όλα έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες».

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τον σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 10 και των 20 ευρώ από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Τιμές εισιτηρίων:

VIP 60€, A’ Ζώνη 45€, Β’ Ζώνη 35€, Γ’ Ζώνη 25€, Άνω διάζωμα 20€

Φοιτητικά και 65+ 15€

ΑΜΕΑ και άνεργοι 10€

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα