back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης Όσο η κυβέρνηση επενδύει στη πόλωση, εγώ θα μιλώ για την Ελλάδα του αύριο

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες στο δρόμο προς τις κάλπες έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γρεβενά, αποκαλύπτωντας και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεια του στη μονοεδρική περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τη Δεσκάτη, όπου τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στην κεντρική πλατεία και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ.Δημήτρη Καταστέργιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τους κατοίκους στο δημαρχείο της πόλης ανέφερε τα εξής :
«Ξεκινώ από ένα τόπο ευλογημένο, που βρίσκεται σε γεωγραφική και ψυχολογική καρδιά της Ελλάδας και εδώ, είμαι σίγουρος ότι χτυπά και η καρδιά της ΝΔ. Έχω ξεκινήσει εδώ και 2,5 χρόνια εκτενές πρόγραμμα περιοδειών για να παρουσιάσω το πρόγραμμα της ΝΔ για μήνυμα αισιοδοξίας απέναντι στο γκρίζο. Αξίζουμε καλύτερα από την σημερινή κυβέρνηση που έχει καθηλώσει τη χώρα σε παρατεταμένη κατάσταση παρακμής, έχει συρρικνώσει τα διαθέσιμα εισοδήματα και έχει ξεχάσει την Ελλάδα της περιφέρειας.

Για εμάς η Ελλάδα είναι η μια, πρέπει όλοι οι πολιτες να εχουν ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Έχετε ένα τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά για να τα αξιοποιήσει κάθε τόπος χρειάζεται στήριξη και οι δήμοι μεγαλύτερους βαθμούς αυτονομίας για να μπορούν να λειτουργήσουν. Έχουμε συγκεκριμένο περιφερειακό σχέδιο και σχέδιο για τους ορεινούς δήμους. Όπως και συγκεκριμένο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες σήμερα τιμωρούνται. Όσο περισσότερα πετυχαίνεις τόσο περισσότερο πληρώνεις, αυτή είναι η λογική των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων των προϊόντων θα το αντιμετωπίσουμε. Για τη ΝΔ μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση είναι ο πυλώνας της οικονομικής μας πολιτικής. Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα 10.000 ευρώ και ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα το οποιο θα παρουσιάσω στη ΔΕΘ.

Πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ταλαιπωρηθήκαμε αυτά τα 8 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια. Θα είχαμε βγει από την κρίση το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το αχρείαστο, άτυπα λεγόμενο, τέταρτο μνημόνιο.

Θέλω από δω να στείλω μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης, για κάθε έλληνα και ελληνίδα ξεχωριστά. Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μερα.

Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιο τους. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιο μας.  Αξίζουμε καλύτερα, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά».

«Στο δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο κανεις δεν μένει πίσω. Δεν υπάρχουν δυο Ελλαδες του αύριο. Το ίδιο μπροστά μπορούν να πάνε οι ορεινές, με τις αστικές περιοχές. Ο κάθε τόπος μπορεί να αξιοποιήσει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως ανάφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης κ. Δ. Καταστέργιος, «η Δεσκάτη είναι μια γεωργοκτηνοτροφική περιοχή και οι αγρότες αισθάνονται ότι η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει, καθώς δεν αποδίδουν καρπούς οι κόποι τους».

“Η περιοχή εχει υψηλά ποσοστά ανεργίας, ο αγροτικος τομέας τεράστια θέματα, οι επιχειρήσεις παραγωγών αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Θελουμε ισόρροπη ανάπτυξη, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επιλέξαμε να μείνουμε στη γη των προγόνων μας και να δημιουργήσουμε. Θελουμε μείωση κόστους παραγωγής και θωράκισης τιμής προϊόντων μας. Εύχομαι σύντομα να αναλάβετε τη τύχη του έθνους μας».

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα