back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θρίλερ εν πλω για τους 1.000 επιβαίνοντες στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος”

Διαβάστε επίσης

‘Ανοιξε ο καταπέλτης οχημάτων του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία με τη χρήση αφρού και νερού, έχει περιορίσει την φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο τρίτο γκαράζ του πλοίου.  Παραμένουν εστίες καπνού, ενώ ήδη ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά.

Το πλοίο , το οποίο βρίσκεται στην ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά, μεταφέρει συνολικά 80 φορτηγά και 152 οχήματα.  Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το πυροσβεστικό σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού.

Το θρίλερ εν πλω , για τους περίπου 1.000 επιβαίνοντες στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της ΑΝΕΚ, ξεκίνησε όταν ξέσπασε φωτιά τα μεσάνυχτα, ενώ έπλεε ανοικτά της νησίδας Αγίου Γεωργίου με προορισμό το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξέρχονται από την πλαϊνή πόρτα του πλοίου Τετάρτη 29 Αυγούστου 2017. Στην Ακτή Ξαβερίου έχει καταπλεύσει το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου. Η αποβίβαση των επιβατών γίνεται ομαλά ενώ καπνός εξακολουθεί να βγαίνει από το γκαράζ του πλοίου ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Βιβή ΜΗ φωτιά εκδηλώθηκε –από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία– στο γκαράζ του, πιθανότατα σε νταλίκα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Αμέσως ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, ένα φορτηγό και τρία επιβατηγά πλοία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε επίσης, με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

Στο πλοίο λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης με αποτέλεσμα η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο ενώ οι επιβάτες παρέμειναν συγκεντρωμένοι, φορώντας τα σωσίβιά τους, σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα του σκάφους.
Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά γύρω στις 4 τα ξημερώματα και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου, ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της πυροσβεστικής υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών, σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων, με κλιμακοφόρο της Πυροσβεστικής.

Η αποβίβαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί και οι επιβάτες ενημερώθηκαν απο στελέχη της εταιρίας να μεταβούν στην πύλη Ε3 του λιμανιού προκειμένου να αναχωρήσουν με άλλο πλοίο για τον προορισμό τους. Όσοι ταξίδευαν με τα αυτοκίνητα τους θα μπορέσουν να τα παραλάβουν σε δύο ημέρες και όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Ήδη με πλοίο της ίδιας εταιρείας αναχώρησαν για τον προορισμό τους οι περισσότεροι από τους επιβάτες, ενώ αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις σβήνουν τις τελευταίες μικροεστίες φωτιάς με χρήση αφρού και νερού προκειμένου να εξακριβωθεί το μέγεθος της ζημιάς στο εσωτερικό του πλοίου.

Το πλοίο μετέφερε 875 επιβάτες, 141 άτομα πλήρωμα, 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

 

[su_slider source=”media: 19570,19604,19606,19607,19608,19605,19603,19609″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Εν τω μεταξύ, με χρήση αφρού αλλά και νερού συνεχίζεται στο λιμάνι του Πειραιά η κατάσβεση της φωτιάς στο γκαράζ 3 του πλοίου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Ο καπνός πλέον είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Σε ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΚ αναφέρει:

«Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά.
Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα.
Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420».

Όπως σημειώνει η εταιρία ήδη έχει προώθήσει επιβάτες με άλλο πλοίο στον προορισμό του και κάποιους άλλους τους φιλοξενεί σε ξενοδοχεία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα