back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όλγα Γεροβασίλη: «Η ασφάλεια, η προστασία και η δημοκρατία είναι γένους θηλυκού»

Διαβάστε επίσης

Με εγκώμια για τον προηγούμενο υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, ξεκίνησε η τελετή παραλαβής – παράδοσης στο υπ. Προστασίας του Πολίτη από τον Πάνο Σκουρλέτη στην Όλγα Γεροβασίλη και την Κατερίνα Παπακώστα.

«Τα σχεδόν τρία χρόνια που ο Ν. Τόσκας ήταν υπουργός του Προστασίας του Πολίτη, το έργο του ήταν εξαιρετικό και αυτό ομολογείται και από τα στελέχη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και από όσους έζησαν από κοντά την αγωνία του για τη δουλειά και την αφοσίωσή του να επιτευχθούν οι στόχοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά της η νέα υπουργός Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι είναι μεγάλη πρόκληση να αναλάβει το συγκεκριμένο υπιουργείο αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δεν με φοβίζουν οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζω με μεθοδικότητα και ψυχραιμία. Η ασφάλεια, η προστασία όπως και η πρόκληση, αλλά και η δημοκρατία είναι γένους θηλυκού. Εστιάζουμε στην εμβάθυνση της κοινωνίας και στην εμπέδωση της άποψης ότι η ελευθερία και τα δικαιώματα του καθενός φτάνουν μέχρι εκεί που ξεκινάει η ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου».

Η νέα υπουργός ζήτησε να έχει σύμμαχο της την κοινωνία, ενώ υποσχέθηκε ότι σιγά σιγά θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση, στο προσωπικό της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Από την πλευρά της η υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπακώστα ανέφερε ότι: «Η ασφάλεια αποτελεί δικαίωμα για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα