back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά – Διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τη μακάβρια φάρσα

Διαβάστε επίσης

Μακάβρια φάρσα αποδείχθηκε η είδηση για τον θάνατο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, που πάντως έγινε γνωστή από λογαριασμό στο Twitter, με τα στοιχεία της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Η ανάρτηση που ήταν είναι γραμμένη στα Αγγλικά ανέφερε: «Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και Παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα».

Η ίδια η κυρία Ζορμπά, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι, έπεσε θύμα χάκερ και πως ο λογαριασμός ήταν ψεύτικος.

Είχε προηγηθεί δημόσια δήλωση του διάσημου σκηνοθέτη στην ΕΡΤ ότι, χαίρει άκρας υγείας. Ο κ. Γαβράς χαρακτήρισε ως περίεργα αυτά που συμβαίνουν.

Είχε ήδη όμως, προκληθεί επικοινωνιακό χάος, καθώς μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αυτή τη μακάβρια φάρσα, επικαλούμενα τον λογαριασμό της υπουργού.

Ο Ιταλός, πρώην δημοσιογράφος, Tommaso Debenedetti φέρεται να είναι ο δράστης της επίμαχης ανάρτησης, ο οποίος έχει δημιουργήσει λογαριασμό στο Twitter από τον Φεβρουάριο και αλλάζει το username ανάλογα με το θύμα που επιλέγει κάθε φορά, ενώ είναι ένας από τους συνήθεις υπόπτους παγκοσμίως πίσω από τα λεγόμενα fake news.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα