back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας στο υπουργικό: Ανακοίνωσε κύκλο φοροελαφρύνσεων

Διαβάστε επίσης

«Προτεραιότητα της μεταμνημονιακής περιόδου, είναι η ρύθμιση της αγοράς εργασίας και η αύξηση του κατώτατου μισθού», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

«Οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχουν επανέλθει, η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας έχει μειωθεί, όμως πρέπει να καταπολεμήσουμε τη μαύρη εργασία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Στόχοι είναι όμως και η δημιουργία φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, διοικητικής αποτελεσματικότητας και καταπολέμησης τη διαφθοράς», πρόσθεσε.

Ο κ Τσίπρας τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, να εμβαθύνουν και να ολοκληρωθούν, ενώ τόνισε ότι ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει και ανοίγει ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης με σύνεση και σεβασμό όπως στο δημοσιονομικό μονοπάτι που έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές μας.

Μ. Σπυράκη: «Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι πραγματικά απύθμενο»

«Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι πραγματικά απύθμενο. Ο πρωθυπουργός των φόρων, που διέλυσε τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες, ο άνθρωπος που με τις ιδεοληψίες του γέμισε με ανασφάλεια τους πολίτες και βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, ανέβασε άλλη μια παράσταση με τίτλο «από σήμερα παριστάνω ότι κυβερνώ», δήλωσε μετά την ομιλία η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και συνέχισε: «Τον ενημερώνουμε ότι το μόνο κοινό που έχει απομείνει να τον παρακολουθεί είναι οι υπουργοί του. Όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος του κ. Τσίπρα, απλά, τελείωσε».

Φώφη Γεννηματά: «Τίποτε θετικό από εσάς, τελειώσατε»

«Ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ήταν πάλι αλλού. Για ποια προστασία των αδύναμων μιλάτε κ. Τσίπρα, όταν 35χιλ. παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, όταν η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Όσο για τις “αλλαγές” και τις “μεταρρυθμίσεις” σας μόνο σαν απειλή ακούγονται. Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ».

 

Ποτάμι: 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια;

H κυβέρνηση κατάφερε να μείνουν 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Όταν συζητιόταν το νομοσχέδιο για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, το Ποτάμι είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για το αν θα υπήρχαν οι υποδομές και αν τα vouchers θα μπορούσαν να καλύψουν τη ζήτηση. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Ο φορολογούμενος της μεσαίας κυρίως τάξης βλέπει να φορολογείται άγρια και να μην έχει τελικά ούτε τις στοιχειώδεις υπηρεσίες.

Πολιτική όμως σημαίνει προτεραιότητες και οι Σκανδιναβικοί φόροι στην Ελλάδα παρέχουν τελικά Αφρικανικές υπηρεσίες στον πολίτη γιατί οι προτεραιότητες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να διογκώσουν το πελατειακό κράτος με τους «δικούς» τους ανθρώπους. Και μετά θα «κλαίνε» με κροκοδείλια δάκρυα για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, όταν μια οικογένεια δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση σε παιδικό σταθμό για τα παιδιά της…

«Στα 3,5 χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναπαράγονται όλες οι παθογένειες που κατονόμασε ο κ.Τσίπρας: αλαζονεία, ψεύτικες υποσχέσεις, έλλειψη σχεδίου, πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

 

Απόστολος Χονδρόπουλος – Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα