back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλλάζει όψη το Μικρολίμανο

Διαβάστε επίσης

Ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη της ανάπλασης του Μικρολίμανου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο δήμος θα έχει συνάψει και Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.

Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας, επιφάνειας 15.600 τ.μ., όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και για την Αττική ευρύτερα, καθώς μέσα από την προτεινόμενη ανάπλαση αναζωογονείται και ενεργοποιείται το παράκτιο μέτωπο της πόλης ως ένας δυναμικός πόλος υπερτοπικής σημασίας αλλά και ως διεθνής τουριστικός προορισμός.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση απελευθερώνεται η Ζώνη Παραλίας από τις αυθαίρετες κατασκευές και μετατρέπεται σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο περιπάτου. Οι οδοί Ακτή Κουμουνδούρου και Ναυάρχου Βότση μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας. Η ανάπλαση οργανώνει την περιοχή σε λειτουργικές ζώνες οι οποίες καθορίζονται με διαφορετικά υλικά κατασκευής με κριτήριο την υψηλή αντοχή και αισθητική τους.

πηγή ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα