Ερώτηση ΔΗΣΥ για τις επιπτώσεις στην υγεία στο Μάτι

0
1021
Στάχτες δίπλα στο δρόμο, μετά την καταστροφική και πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, κοντά στην Αθήνα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018. Ξεπερνούν τους 80 οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 187. Άλλο ένα θύμα των φονικών πυρκαγιών κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόκειται -σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας- για 84χρονο, που έφερε σοβαρά εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.κ. Γ. Σταθάκη και Υγείας, Ανδρέα Ξανθό κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιωάννης Μανιάτης,Κωνσταντίνος Μπαργιώτας και Γεώργιος Αρβανιτίδης με θέμα τις «επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής».

«Επειδή η Πολιτεία έχει χρέος να λάβει όλα τα αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για να περιορίσει τους κινδύνους στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον από την φονική πυρκαγιά», οι βουλευτές μεταξύ άλλων ρωτούν αν διεξάγεται η απαιτούμενη συντονισμένη έρευνα και εάν υπάρχει σαφές σχέδιο δράσης, επικοινωνίας και ενημέρωσης των κατοίκων.

Επίσης, να κατατεθούν στην Βουλή οι μετρήσεις, οι μελέτες, οι εκθέσεις ελέγχου, και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο ή στοιχείο και που βρίσκεται εις χείρας σας αρμοδίως, και άπτεται της δημόσιας υγείας και της προστασίας των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here