back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ευτυχώς ο Κώστας Γαβράς ζει

Διαβάστε επίσης

Μια μακάβρια φάρσα, εις βάρος του Κώστα Γαβρά, προκάλεσε πρωτοφανή σύγχυση και μιντιακό χάος.

Χωρίς κραυγές για ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού αλλά κι άλλες στομφώδεις κραυγές περί “προβοκάτσιας” εις βάρος της, ας δούμε λίγο το θέμα με ψυχραιμία.

Η έρευνα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος, προφανώς, θα φωτίσει λεπτομέρειες για «ψεύτικο λογαριασμό», με τα στοιχεία (όνομα ιδιότητα φωτογραφία) της Υπουργού Πολιτισμού ή «χακάρισμα» του δικού της λογαριασμού.

Όμως, θα σταθώ στην -με καθυστέρηση περίπου είκοσι λεπτών- αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στην αναφορά της Υπουργού ότι, «έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε» (δηλώσεις στην ΕΡΤ).

Αναρωτιέμαι τι σοβαρότερο -εκείνη την ώρα- από τη διασπορά ψευδούς είδησης θανάτου του Κώστα Γαβρά, τι σοβαρότερο από το γεγονός ότι, διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν την «είδηση», επικαλούμενα τον «λογαριασμό» της κυρίας Ζορμπά.

Η Υπουργός Πολιτισμού δεν είναι η πρώτη, φαντάζομαι, ούτε η τελευταία «θύμα» τέτοιων πρακτικών στα social media, άρα η προσπάθεια «θυματοποίησής» της δεν είναι απαραίτητη. Θα έλεγα ούτε πολιτικά ευφυής αντίδραση την πρώτη μέρα των υπουργικών της καθηκόντων.

Τι μένει από όλη αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση;

Η συνειδητοποίηση ότι, ο βαθμός αξιοπιστίας ΜΜΕ και πολιτικών είναι κάτω από τη βάση. Με απλά λόγια, μας πήρε όλους η μπάλα. Κι όσα ΜΜΕ δεν μεταδώσαμε την «είδηση» και την Υπουργό Πολιτισμού, που δεν είναι ίδια με συναδέλφους της, που περνούν την ώρα τους παίζοντας στα social media και στην συνέχεια επιχειρούν να καλύψουν μεγαλειώδεις γκάφες τους με δικαιολογίες για χακαρίσματα, ψεύτικους λογαριασμούς κλπ κλπ.

Το «δεν είναι όλοι ίδιοι» ηχεί όλο και λιγότερο και από ό,τι φαίνεται χρειάζεται πολλαπλή προσπάθεια για να φανεί και από τους πολιτικούς και από τα ΜΜΕ. Λέω ότι καλώς χρειάζεται. Και σωστά οι αποδέκτες των μηνυμάτων μας αμφισβητούν. Γιατί είναι οι ίδιοι που μας πίστεψαν και ξύπνησαν ένα πρωί με τη χώρα χρεοκοπημένη. Λίγοι μιλούσαμε για κινδύνους και στο παρελθόν αλλά δεν ακουγόμασταν.

Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, γιατί η αρχισυντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 Ελεωνόρα Ορφανίδου, δεν μετέδωσε την «είδηση» για τον Κώστα Γαβρά. «Θα τσεκάρω πρώτα εγώ», μας είπε η Ελεωνόρα.

* Ο πρόλογος της κυρίας Νόνης Καραγιάννη στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» (31 Αυγούστου 2018)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα