back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Η τσάντα στο σχολείο» και φέτος στα δημοτικά όλης της χώρας

Διαβάστε επίσης

Στο σχολείο θα αφήνουν την τσάντα τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές των δημοτικών όλης της χώρας για δύο σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», μετά την εφαρμογή της στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-18, υλοποιείται και για τη φετινή χρονιά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας. Έτσι, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων, η τσάντα των μαθητών και μαθητριών θα παραμένει στο σχολείο από την Παρασκευή έως την Δευτέρα για τουλάχιστον δυο σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι «η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη».

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου. Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα