back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη ο Αριστείδης Φλώρος

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη του Αριστείδη Φλώρου προχώρησαν οι αρχές, το βράδυ της Παρασκευής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας, λίγη ώρα μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ.

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την  έφεση που άσκησε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου.

Με το διατακτικό του βουλεύματος που εξέδωσε αργά το βράδυ το δικαστικό συμβούλιο ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του 39χρονου επιχειρηματία. Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας εφετών Ευβοίας διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Άρη Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα απο την αστυνομία.

Έτσι ο 39χρονος επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Ο πρώην επιχειρηματίας είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa και προσφάτως είχε αποφυλακιστεί επικαλούμενος λόγους υγείας, μια υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Επανεξέταση της υπόθεσης

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης απευθυνόμενος στην αρμόδια Εισαγγελία Χαλκίδας ζήτησε την άσκηση έφεσης κατά του βουλεύματος και την επανεξέταση της υπόθεσης στο σύνολό της.

Η άσκηση έφεσης και ουσιαστικά η επανεξέταση της υπόθεσης για την πρόωρη αποφυλάκιση Φλώρου ζητήθηκε διότι, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο,  η πιστοποίηση για το ότι το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου πάνω από 67% είναι αόριστη, δεν είναι θεμελιωμένη και δεν πείθει, ούτε παρατίθενται στοιχεία από τα οποία να φαίνεται, ότι αυτά που βεβαιώνονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει πως σε αυτή την παραγγελία οδηγείται «ενόψει του ότι, το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό διότι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι, το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, τονίζει ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία και το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Παράλληλα, στις δικαστικές Αρχές της Χαλκίδας διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο, η γνωμάτευση για τον Αρ. Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα.

 

Παρέμβαση του ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Α. Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.

Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα