back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπουργικό συμβούλιο για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Παρασκευής για πρώτη φορά μετά τη διενέργεια του ανασχηματισμού, το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει οδηγίες για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και ταχεία διευθέτηση εκκρεμοτήτων σε όλους τους τομείς, αλλά ταυτόχρονα να παρουσιάσει και βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης σε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης.

Έμφαση θα δοθεί στην προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού προσήμου στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική καθώς ήδη καλλιεργείται, ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο , κλίμα για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και βελτιώσεις στο κοινωνικό κράτος.

Κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για δέσμη μέτρων ελάφρυνσης μόνιμου χαρακτήρα, ενώ από το εσωτερικό της κυβέρνησης εξακολουθεί να εκπέμπεται μήνυμα αισιοδοξίας και σε ό,τι αφορά στην έκβαση της προσπάθειας για αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων.

Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα και τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων, αντίθετα θα περιέχει μέτρα ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων”

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολίασε από την πλευρά του, με αφορμή δημοσιεύματα για επιμονή του ΔΝΤ, ότι θα βιώσουν έκπληξη -και μάλιστα αρνητική- όσοι πολιτεύονται με την ανάγκη εξωτερικών καταναγκασμών, όταν επιτευχθεί η ανάσχεση του μέτρου».

Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης παραμένει το πακέτο που αφορά στα εργασιακά (συλλογικές συμβάσεις, αύξηση κατώτατου μισθού, κατάργηση υποκατώτατου μισθού για τους νέους).

Κορυφαία προτεραιότητα συνιστά η αποκατάσταση των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές και η υλοποίηση των εξαγγελιών που αφορούν στην επόμενη ημέρα μετά την τραγωδία στο Μάτι, με τις κατεδάφισης αυθαιρέτων, αλλά και την υλοποίηση της νέας δομής πολιτικής προστασίας που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα