back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το αδιαχώρητο στα λιμάνια – Η απεργία της ΠΝΟ επισπεύδει την επιστροφή των παραθεριστών

Διαβάστε επίσης

Το αδιαχώρητο επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά όπου με πληρότητα που αγγίζει το 100% επιστρέφουν από τα νησιά τα πλοία, ακόμα και αυτά του Αργοσαρωνικού. Η κίνηση είναι πολύ αυξημένη σε όλα τα λιμάνια, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρίες, προσπαθούν με επιπλέον δρομολόγια να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό, λόγω της αυριανής 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της μετά και το «ναυάγιο» στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με την ένωση των ακτοπλόων την Παρασκευή για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα στην ακτοπλοΐα.

Οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019 κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ.
Οι ακτοπλόοι απηύθυναν έκκληση στην ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της, καθώς  «η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό».

Σημειώνεται, ότι η ΠΝΟ ζητάει 5% αύξηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.

Ο ΓΓ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για συνέχιση της απεργίας, Όπως είπε, αύριο Δευτέρα θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία για να λαβει και τις τελικές αποφάσεις

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα