back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: «Μπορούμε να φωτίσουμε ξανά την Ελλάδα με τις ελπιδοφόρες αχτίδες της 3ης Σεπτέμβρη»

Διαβάστε επίσης

 

Στην πολιτική παρακαταθήκη της διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου, αλλά και στο πάντα επίκαιρο πολιτικό της μήνυμα αναφέρθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

«Προχωρούμε με το Κίνημα Αλλαγής. Είναι σταθερή απόφαση και επιλογή μας, με γνώση ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ, δουλεύουμε μαζί μέσα από το Κίνημα Αλλαγής μαζί με όλους όσοι πιστεύουν στον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, στην ανανεωτική Αριστερά, το προοδευτικό ριζοσπαστικό Κέντρο και την πολιτική οικολογία.
Μπορούμε να φωτίσουμε ξανά την Ελλάδα με τις ελπιδοφόρες αχτίδες της 3ης Σεπτεμβρίου και να κάνουμε πράξη τη μεγάλη υπόσχεση για μία δίκαιη κοινωνία, μία περήφανη Ελλάδα για όλους τους Έλληνες» υπογράμμισε η κα Γεννηματά επικαιροποιώντας τους θεμελιώδεις στόχους της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε πως η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις που θα της δώσουν την δυναμική μιας νέας Μεταπολίτευσης, ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της εθνικής συνεννόησης και της επανάκτησης της εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.
Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε πως η νέα σελίδα της χώρας προϋποθέτει την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και διεμήνυσε προς τον πρωθυπουργό: «Κ. Τσίπρα το το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο. Ό,τι και να κάνεις, Κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις, ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους και τα αζήτητα». Την ίδια ώρα, πάντως, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως «λύση για την χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς», επιμένοντας πως ο στρατηγικός και ιδεολογικός αντίπαλος του Κινήματος παραμένει ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του, ήτοι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Επιπλέον, η κα Γεννηματά σημείωσε με νόημα πως το Κίνημα Αλλαγής εξακολουθεί να μεριμνά πρωτίστως για την προκοπή της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των αδύναμων, «να εξασφαλίσουμε ότι τα νέα παιδιά θα μπορούν να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους», είπε χαρακτηριστικά. Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού δεν παρέστησαν λόγω ανειλημμένων προσωπικών τους υποχρεώσεων οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ενώ το παρών έδωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα