back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέος βανδαλισμός με λάδια στο Μ. Μπενάκη

Διαβάστε επίσης

Το Μουσείο Μπενάκη, της οδού Κουμπάρη, είναι το δεύτερο «θύμα» βανδαλισμού με λάδια που σημειώνεται αυτό το καλοκαίρι, μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου, διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσιθας σε διάφορα σημεία, κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, καθώς και σε δύο αντικείμενα της συλλογής, χωρίς ωστόσο να έχει προκληθεί φθορά.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου, η διοίκηση του οποίου ενημέρωσε την αστυνομία και το υπ. Πολιτισμού.

Η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη

«Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου. Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα