back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεμένα και σήμερα τα πλοία – Εγκλωβισμένοι 300.000 επισκέπτες στα νησιά

Διαβάστε επίσης

Ταλαιπωρία για όσους είχαν επιλέξει να ταξιδέψουν με πλοία, καθώς για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ενώ το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή, για την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών της.

Περίπου 150.000 επιβάτες διακινούνται με πλοία ημερησίως, με βάση τα στατιστικά στοιχεία των ακτοπλοϊκών εταιριών για τον Σεπτέμβριο.

Εκτιμάται ότι τις δύο αυτές ημέρες της απεργίας περίπου 300.000 επιβάτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο προορισμό τους και παραμένουν στα νησιά εν αναμονή πλοίου.

Παράλληλα αποκλεισμένα παραμένουν δεκάδες χιλιάδες ΙΧ, αλλά και 6.000 φορτηγά αρκετά εκ των οποίων μεταφέρουν ευπαθή προιόντα, με όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται στην τροφοδοσία των νησιών.

Ο διεθνής Τύπος για την απεργία της ΠΝΟ

Το θέμα με την απεργία των πλοίων και την ταλαιπωρία των επιβατών παρουσιάζεται εκτενώς και σε διεθνή ΜΜΕ.

Στην Αγγλία, η Express αναφέρεται σε προβλήματα που επηρρεάζουν πολλούς Βρετανούς σε προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Από την πλευρά του ο Indepented αναφέρεται σε 180.000 εγκλωβισμένους τουρίστες -μόνο χθες- στα νησιά.

“Και την Τρίτη δεμένα τα οχηματαγωγά”,  αναφέρει σε άρθρο της η Münchner Merkur στην διαδικτυακή της έκδοση.

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι η απεργία μετατράπηκε από 24ωρη σε 48ωρη και παρατείνεται μέχρι τις 6πμ της Τετάρτης.

«Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρέλυσαν από το πρωί της Δευτέρας και όπως ανακοίνωσε το λιμεναρχείο Πειραιά εκτός από κάποια μικρότερα πλοία κανένα από τα μεγάλα οχηματαγωγά δεν εγκατέλειψε το λιμάνι. Οι ναυτικοί ζητούν αυξήσεις 5%, ενώ οι εργοδότες αντιπροτείνουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις μια άμεση αύξηση 1% και από τον Ιανουάριο του 2019 άλλο 1%. Τα συνδικάτα απορρίπτουν την πρόταση και συνεχίζουν την απεργία κάνοντας λόγο για “μη εποικοδομητική στάση των εφοπλιστών”, γράφει.

«Αρχές Σεπτεμβρίου πολλοί ξένοι τουρίστες κάνουν ακόμα διακοπές στην Ελλάδα. Παράλληλα πολλοί Έλληνες επιστρέφουν από τα νησιά στις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής χώρας», συνεχίζει η εφημερίδα της Βαυαρίας. «Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες είχαν ωστόσο ενημερώσει το κοινό για τις κινητοποιήσεις και προληπτικά δεν εξέδωσαν εισιτήρια για την Δευτέρα. Σημαντικότερη επίπτωση της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών είναι ότι όσα νησιά δεν έχουν αεροδρόμιο είναι αποκλεισμένα από τον έξω κόσμο», προσθέτει.

Την ώρα που συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών, η εφημερίδα Der Standard παρουσιάζει δέκα από τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες, οι οποίες αποτελούν ακόμα και το φθινόπωρο ελκυστικό προορισμό.

Με τίτλο «Ελλάδα: χιλιάδες νησιά, δέκα πανέμορφες παραλίες» η αυστριακή εφημερίδα γράφει: «Με περισσότερα από 3.000 νησιά και 13.600 χλμ ακτογραμμής η Ελλάδα έχει να προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία τοπίων και παραλιών.

Η Der Standard παραθέτει δέκα από τις πιο όμορφες δημοσιεύοντας συνοπτικές πληροφορίες για την κάθε μια, καθώς και μεγάλες, εντυπωσιακές φωτογραφίες: Ναυάγιο στη Ζακύνθο, Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, Σαρακίνικο στη Μήλο, Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική, Ελαφονήσι στη Κρήτη, Βουτούμι στους Αντίπαξους, Βοϊδοκοιλιά στην Πελοπόννησο, Λαλάρια στη Σκιάθο, Μπέλα Βράκα στην Ήπειρο και Αμμόλοφοι στην Αν. Μακεδονία-Θράκη».

Χρ.Κούσιου Νεκτάριος Ανδριόπουλος

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα