back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες»

Διαβάστε επίσης

 

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία μετά τη λήξη των μνημονίων είναι ότι αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων.

«Θα έλεγα ότι είναι μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία»» τόνισε. Επίσης, μίλησε για τους πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας και τώρα μπορούν να επισκεφτούν τις ΤΟΜΥ.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών απάντησε ότι θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

Ιστορικό χρέος η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

«H διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων είναι για εμάς ιστορικό χρέος», δήλωσε ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την Κάνδανο Χανίων προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της επιτροπής που εξέτασε το θέμα και θα αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες».

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα