back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μιχ. Καλογήρου: Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα των FT

Διαβάστε επίσης

Ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Financial Times ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Αναφέρει ακόμη, ότι οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο.

Η δήλωση του υπ. Δικαιοσύνης

«Το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της. Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης.

Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία.

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

Τι έγραψαν οι Financial Times

Οι FT στην ηλεκτρονική τους εκδοσή εκφράζουν ανησυχίες για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από την ανάληψη του υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

«Ο Μιχάλης Καλογήρου αποτελούσε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και πριν να τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης» υπογραμμίζουν.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος στο επάγγελμα Μιχάλης Καλογήρου, που ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου από το 2015, έγινε γνωστός εκπροσωπώντας μέλος μιας αναρχικής ομάδας (σ.σ. τον Κωνσταντίνο Σακκά) που έφτασε μέχρι τα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού τύπου αφού έστειλε πακέτα-βόμβες σε ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες.

«Στο παρελθόν έχει συγκρουστεί και με το δικαστικό σώμα του οποίου τώρα προΐσταται, επιτιθέμενος στους δικαστές για τη συμπεριφορά τους απέναντι στον αναρχικό πελάτη του αλλά και για τον αμφιλεγόμενο νόμο που συνέταξε όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ο οποίος τελικά ανετράπη» σημειώνουν οι FT.

«Δικηγόρος και σύμβουλος της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου από το 2015, έγινε γνωστός εκπροσωπώντας μέλος μιας αναρχικής ομάδας, που βρέθηκε στο επίκεντρο πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων σε όλη την Ευρώπη για την αποστολή παγιδευμένων πακέτων- βομβών αποστολών με παραλήπτες ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες. Έχει επίσης συγκρουστεί με το δικαστικό σώμα, του οποίου προΐσταται τώρα, βάλλοντας κατά δικαστών για τη στάση τους απέναντι στον αναρχικό πελάτη του και για έναν αμφιλεγόμενο νόμο που συνέταξε για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος τελικά ανατράπηκε».».

Οι FT παρατηρούν ότι ο κ. Καλογήρου καλείται να διαχειριστεί δύο εκκρεμείς υποθέσεις: αυτές του Ανδρέα Γεωργίου και της Novartis. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αξιωματούχοι των Βρυξελλών έχουν διατυπώσει ανησυχίες ότι οι δύο υποθέσεις έχουν πολιτικά κίνητρα.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα