back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπενουά Κερέ: Δυσκολότερες από τους θεσμούς οι αγορές

Διαβάστε επίσης

 ενόψει της επιστροφής της χώρας στις αγορές, καθιστώντας σαφές ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η αποφυγή υπαναχωρήσεων είναι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση στελέχους της ΕΚΤ μετά το τέλος του μνημονίου, το μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής, που παρακολούθησε από κοντά και χειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα τα τελευταία χρόνια, συγχαίρει μεν την κυβέρνηση για την πρόοδο που επετεύχθη, αλλά αποφεύγει να πει «αποστολή εξετελέσθη». Αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε και πως έγιναν λάθη από τους πιστωτές, όπως ότι παρέβλεψαν την ανάγκη μείωσης του χρέους.

Για τη βιωσιμότητα του χρέους λέει ότι η απόφαση του Eurogroup της 22ας Ιουνίου ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάστασή της μεσοπρόθεσμα, αλλά παραμένουν κίνδυνοι μακροπρόθεσμα.

Ακόμη, θέτει θέμα βελτίωσης της διακυβέρνησης των τραπεζών, καλώντας την κυβέρνηση να απόσχει από πρακτικές επηρεασμού των πιστωτικών τους αποφάσεων, ενώ σημειώνει ότι παρά την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους θέσης, η ποιότητα του κεφαλαίου τους είναι χαμηλή, εξαιτίας των αναβαλλόμενων φόρων.

Για το θέμα της μείωσης ή μη των συντάξεων, απαντά τονίζοντας ότι για την ΕΚΤ πρωταρχική σημασία έχει η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με μέτρα φιλικά προς την ανάπτυξη και αναφέρει συγκεκριμένα την άμεση φορολογία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα