back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιφυλακτικές οι αγορές ενόψει των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης

Σε ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα κινούνται οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν μετοχές και ομόλογα εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την πορεία της οικονομίας.

Ο προβληματισμός εστιάζεται πρώτον στην παροχολογία των τελευταίων ημερών και την ανησυχία για τις επικείμενες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς και στην αρνητική εικόνα των αποτελεσμάτων των τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, οι αγορές και οι επενδυτές αντιδρούν αρνητικά καθώς εκτιμούν ότι, θα υπάρχουν παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές και τα μεγέθη της οικονομίας θα εκτροχιαστούν.

Σχετικά με τις τράπεζες, τα στοιχεία εξαμήνου δείχνουν ότι, η πορεία των προ προβλέψεων εσόδων στη διετία 2018-2020 είναι κατώτερη των προσδοκιών και τα τραπεζικά έσοδα ροκανίζονται από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Κατέρρευσε ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ

Χθες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 696,09 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,99% και σπάζοντας το φράγμα των 700 μονάδων.

Με πτώση εξάλλου, έκλεισαν χθες και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς και οι ασιατικές αγορές.

Εντός της ημέρας η Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει στοιχεία για την πορεία των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων το 2ο τρίμηνο του 2018.

Την βεβαιότητα ότι το πρόβλημα που προκύπτει από το υψηλό επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου είναι διαχειρίσιμο, εξέφρασε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου μιλώντας στον Ηλία Κανέλλη.

Νίκος Καρούτζος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα