back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έρευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Απαισιόδοξοι 9 στους 10 πολίτες παρά την έξοδο από τα μνημόνια

Διαβάστε επίσης

Απαισιόδοξοι δηλώνουν 9 στους 10 πολίτες, καθώς εκτιμούν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί σύμφωνα με έρευνα της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ για λογαριασμό του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ.

Τουλάχιστον δύο στους τρεις δηλώνουν ότι, τα πράγματα πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 θα ήθελαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, εκτιμώντας ότι δεν πραγματοποιείται γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Ωστόσο, στην έρευνα υπάρχουν και δύο σημεία που προκαλούν αίσθηση ως προς τον ρόλο των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων, ο οποίος σύμφωνα με τους πολίτες δεν πρέπει να είναι διευρυμένος.

Το 72% τάσσεται υπέρ του καθορισμού του κατώτατου μισθού όχι μόνο από τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και από το κράτος έπειτα από διαπραγμάτευση, ενώ ενδεχόμενη ενίσχυση της εμπλοκής των κοινωνικών εταίρων στα εργασιακά αποτιμάται θετικά μόνο από το 47% με το 43% να την θεωρεί είτε αδύναμη στην διαμόρφωση εξελίξεων είτε ως ένα ακόμη εμπόδιο.

Ολόκληρη η έρευνα

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/09/3589_ερευνα.ppt”]

 

Δημήρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα