back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φ.Γεννηματά: Βολές προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ- Υπέρ της λίστας στις Ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Εκλογές τώρα και ισχυρή εντολή ώστε να εξασφαλίσει το Κίνημα Αλλαγής την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου ζήτησε εκ νέου η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον  Alpha.

Αναφορικά με τις επικείμενες Ευρωεκλογές η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τάχθηκε υπέρ του εκλογικού συστήματος της λίστας.  Όπως χαρακτηριστικά είπε, το ισχύον εκλογικό σύστημα είναι πολύ δαπανηρό για τους υποψηφίους, που πρέπει να οργώσουν την επικράτεια.

Διευκρίνισε πάντως πως θα πρέπει να υπάρξει μια υποτυπώδης διαδικασία στα κόμματα ώστε ο αρχηγός να μην κάνει -όπως είπε- του κεφαλιού του κατά την διαδικασία καταρτισμού του ευρωψηφοδελτίου.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη ότι αποτελούν κατ ουσίαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

“Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε διαβατήριο αξιοπιστίας προς τις αγορές και τους δανειστές” είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια, ενώ αναφερόμενη στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ότι μπορεί ρητορικά να εξορκίζει την παροχολογία αλλά στην πραγματικότητα συντηρεί και αυτήν και την πόλωση.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Γεννηματά είπε ότι, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μια συμφωνία που παραχωρεί ταυτότητα και γλώσσα στην ΠΓΔΜ» και πρόσθεσε ότι, «αντί να κλείνει παλιούς λογαριασμούς ανοίγει νέους».

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, η κυρία Γεννηματά, επανέλαβε πως η χώρα θα πρέπει να ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία της μέσω της προώθησης αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και κατόπιν να ζητήσει αλλαγές στη συμφωνία με τους δανειστές, με πρώτη τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος.

Επίσης, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, αλλά και του νόμου Παρασκευόπουλου και επετέθη στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως με γυρολόγους και αζήτητα δεν πρόκειται να αποκτήσει κεντροαριστερό προφίλ.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα