back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Να δοθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία για τις αποφυλακίσεις με βάση το ν. Παρασκευόπουλου ζητά το Ποτάμι

Διαβάστε επίσης

Να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία για τις αποφυλακίσεις με πιστοποιητικά αναπηρίας, με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου ζητά το Ποτάμι με αφορμή την «υπόθεση Φλώρου».

Mε πρώτο υπογράφοντα τον Σ. Θεοδωράκη οι βουλευτές του Ποταμιού ζητούν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των κρατουμένων που έχουν αποφυλακιστεί από το 2015 έως σήμερα, βάσει πιστοποιητικών αναπηρίας, για το αν έχουν βρεθεί πλαστά πιστοποιητικά και πόσα είναι αυτά, καθώς και αν ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες βρίσκονται και βαρυποινίτες του οργανωμένου εγκλήματος.

« Η υπόθεση Φλώρου δεν ήρθε από το πουθενά» υποστηρίζει το Ποτάμι και αναφέρεται σε δήλωση του επικεφαλής του στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν ο επίμαχος νόμος, στην οποία ο κ. Θεοδωράκης είχε ρωτήσει τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης για το πώς θα μπορέσει να ανατρέψει την αποφυλάκιση ενός VIP κρατούμενου που θα φέρει δύο χαρτιά γιατρών που θα πιστοποιούν μια ανίατη και δύσκολα ανιχνεύσιμη αρρώστια.

Το Ποτάμι κάνει λόγο για μια νέα βιομηχανία πλαστών πιστοποιητικών για αποφυλακίσεις που προσβάλλει την Δικαιοσύνη, την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενώ αναφέρεται σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 700 αποφυλακίσεις έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου βάσει πιστοποιητικών αναπηρίας. Αναμεσά δε στους αποφυλακισθέντες ενδεχομένως να βρίσκονται και βαρυποινίτες του οργανωμένου εγκλήματος.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα