back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη: Ταξιδεύοντας στη Νέα Εποχή

Διαβάστε επίσης

Κορυφαίοι πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί ανοίγουν τις πόρτες τους τον Σεπτέμβριο και προσκαλούν το κοινό να θαυμάσει από κοντά τις συλλογές τους και να ανακαλύψετε τον πολύπλευρο χαρακτήρα του βιβλίου, μέσα από μοναδικές δράσεις.

Το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη από την Τρίτη 11 /9 έως την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου: «Ταξιδεύοντας στη Νέα Εποχή: Από τη συλλογή θεατρικών προγραμμάτων του 20ου αιώνα στο Αρχείο του Μιχάλη Κακογιάννη».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα “Ανοικτές Συλλογές” στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Κακογιάννη, με υλικό από τις ταινίες και τα θεατρικά έργα που ο ίδιος σκηνοθέτησε, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό σε ψηφιακή μορφή. Εγκατεστημένα tablets στο foyer του Πολιτιστικού Κέντρου του ιδρύματος, είναι διαθέσιμα σε κοινό και επισκέπτες, οι οποίοι παράλληλα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ψηφιακά στον θεατρικό κόσμο του 20ού αιώνα μέσα από το «Αρχείο θεατρικών προγραμμάτων του 20ού αιώνα Γ. & Ε. Γιολάση» (1949 – 1999), που περιλαμβάνει περισσότερα από 610 πρωτότυπα θεατρικά προγράμματα. Σε αυτά αποτυπώνεται, όχι μόνο η εξέλιξη του θεάτρου στην Ελλάδα στον 20ο αιώνα, αλλά ταυτόχρονα και τμήμα της εξέλιξης της εικαστικής τέχνης.

Διοργάνωση: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων.

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206. Ώρα: 18:00 – 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα