back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Mr FINO και η αγορά πολυτελών κατοικιών μέσω πλειστηριασμών

Διαβάστε επίσης

Ένας επιχειρηματίας χαμηλών τόνων, ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, αντιπρόεδρος της εταιρείας Jumbo και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Απόστολου Βακάκη, είναι αυτός που απέκτησε, μετά τη βίλα του ζεύγους Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στη Φιλοθέη και τα τέσσερα ακίνητα του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Αγίου Δημητρίου 62.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο περίπου 1.000 τμ με τέσσερις ημιτελείς κατοικίες. Το αρχικό τίμημα του πλειστηριασμού ήταν 1 εκατ. ευρώ, όμως ο επιχειρηματίας, προφανώς εκτιμώντας ότι μπορεί να κερδίσει σημαντικές υπεραξίες μελλοντικά, έδωσε 2 εκατ. ευρώ.

Οι κατοικίες αυτές για να ολοκληρωθούν θέλουν κοντά στα 2 εκατομμύρια και οι τέσσερις μαζί. Οι τέσσερις ημιτελείς κατοικίες του Γ. Κούμπα βγήκαν στο… σφυρί με τιμές εκκίνησης:

  • 232,5 χιλ. ευρώ το διαμέρισμα ισογείου ορόφου με μικτό εμβαδό 150 τετραγωνικών μέτρων και αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους και πισίνα
  • 248,9 χιλ. ευρώ το δεύτερο διαμέρισμα ισόγειου ορόφου με αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους
  • 323,5 χιλ. ευρώ το διαμέρισμα πρώτου ορόφου με μικτό εμβαδό 187 τ.μ. με αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους
  • 269,2 χιλ. το διαμέρισμα δευτέρου ορόφου με μικτό εμβαδό 150 τ.μ. με αποκλειστική χρήση σε υπόγειο και ακάλυπτο δώμα

Ο ίδιος επιχειρηματίας είχε δώσει προ μηνών το ποσό των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη βίλα που ανήκε στο ζεύγος Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στην πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη. Η πώληση-μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου.

Ο κ. Παπαευαγγέλου είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Ο θειος του Χρήστος και στην συνέχεια ο ίδιος ήταν οι ιδιοκτήτες της διάσημης εταιρίας παιχνιδιών FINO. Από πολύ μικρός ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου μπήκε στην δουλειά και μαζί με τον θειο του μεγαλούργησαν. H εταιρία Fino αντέγραφε με μικρές παραλλαγές εισαγόμενα παιχνίδια και την περίοδο 1960-1962 έβγαλαν το πολύ δημοφιλές λούτρινο κουρδιστό κουνελάκι και το «Τρένο το 8» που έσπασε τα ταμεία.

«Αγοράζω παιχνίδια Φίνο, χαλάλι τα λεπτά που δίνω» ήταν το σλόγκαν της Φίνο, που κατασκεύαζε σιδερένια αλλά και λούτρινα κουρδιστά παιχνίδια. Πολλά παιχνίδια της εταιρίας έγιναν διάσημα εκείνη την εποχή.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα