back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δράσεις του ΣυνΑθηνά στο 1ο ΕΠΑΛ της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Μια ακόμη σημαντική δράση του ΣυνΑθηνά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 1ο ΕΠΑΛ της Αθήνας στην οδό Αχιλλέως 41 στο Μεταξουργείο.

Σκοπός της δράσης, όπως είπε στον Αθήνα 9.84, ο υποδιευθυντής του σχολείου Γιώργος Μήτσης είναι, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, να αποκτήσει το κτίριο αισθητική που να συνάδει με το έργο και τη φιλοσοφία, τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών.

Οι εθελοντές έσβησαν τα γκράφιτι και τα υβριστικά μηνύματα, ενώ πριν βάψουν τους τοίχους πέρασαν μία στρώση με υλικό αντιγκράφιτι, το οποίο καθιστά εύκολη την απομάκρυνση οποιωνδήποτε προσπαθειών ρύπανσης.

Στη δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλο το δυναμικό του Πρώτου Επαγγελματικού Λυκείου που έφτασαν εκεί από πολύ νωρίς το πρωί. Ρωτήσαμε τον κύριο Μήτση εάν υπήρξαν αντιδράσεις για το σβήσιμο των γκράφιτι.

“Φυσικά και υπήρξαν”, μας είπε, διευκρινίζοντας πάντως ότι, το σχολείο δεν είναι αντίθετο σε μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.

[su_slider source=”media: 21792,21791,21788,21787,21785,21784,21789″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Αυτό, τόνισε ο κ. Μήτσης, αποδεικνύεται και από την πρόθεση που υπάρχει να παραχωρήσουμε μετά από συνεννόηση κάποιο χώρο στο εσωτερικό ή το εξωτερικό του σχολείου σε ομάδες που θέλουν να αποτυπώσουν τις ιδέες τους αρκεί να να ταιριάζουν αισθητικά στο χώρο που βρισκόμαστε.

Λίγο πριν επιστρέψει στη δράση, ο κ. Μήτσης επεσήμανε την ανάγκη για τους τριακόσιους πενήντα μαθητές που θα φιλοξενούνται από αύριο καθημερινά εκεί «να υπάρχει ένα περιβάλλον, το οποίο θα τους βοηθά να πετυχαίνουν τους στόχους αλλά και να αποδράσουν έστω και για λίγο από τη δύσκολη καθημερινότητα». Όπως είπε, πολλά από αυτά τα παιδιά βάζουν σε δεύτερη μοίρα το σχολείο γιατί δίνουν μαζί με τις οικογένειές τους τον σκληρό αγώνα της επιβίωσης.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα