back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας στον Αθήνα 9.84: Τακτικιστής ο Αλέξης Τσίπρας

Διαβάστε επίσης

Τακτικιστή χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών. Όπως είπε ο κ. Δένδιας μιλώντας στον Άρη Τόλιο και τον Αθήνα 9.84, ψάχνει παράθυρο ευκαιρίας για να κάνει εκλογές με καταληκτική ημερομηνία τις ευρωεκλογές του Μάη έτσι ώστε να ανακόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ γιατί ξέρει ότι θα χάσει.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ είναι ουσιαστικά ένα 2ο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, δηλαδή υπόσχεται πράγματα που δεν θα τηρήσει για να τις φορτώσει στις πλάτες της επόμενης κυβέρνησης. “Το γεγονός ότι η ΝΔ είναι πολύ πιο μετρημένη απο την κυβέρνηση – παρ’όλο που είναι αντιπολίτευση- λέει πολλά για την σοβαρότητα μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Δένδιας.

Σε ερώτηση για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες για την ακύρωση ή αναστολή των περικοπών των συντάξεων, ο κ. Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά “Θα χαρώ πολύ πάρα πολύ αν δεν περικοπούν οι συντάξεις. Θα είναι όμως φαιδρό να πάμε σε μια αναστολή 2-3 μηνών. Αν έχουν την στοιχειώδη σοβαρότητα οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναστείλουν το μέτρο και να μας επιτρέψουν να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όχι να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό όταν θα φύγει ο Τσίπρας γιατί αυτό θα σημαίνει άλλα πράγματα που δεν θέλω να διατυπώσω”.

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί η ΝΔ απέναντι στο θέμα της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών με τους δυτικούς να προειδοποιούν ότι ένα θετικό δημοψήφισμα από τα Σκόπια είναι δεσμευτικό για την Αθήνα, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την θέση του κ. Μητσοτάκη ότι αν η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί δεν μπορεί η ΝΔ να την τινάξει στον αέρα αλλά δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα