back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα σχολική χρονιά – Πρώτο κουδούνι την Τρίτη

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων καθώς την Τρίτη το πρωί χτυπά το πρώτο κουδούνι για να σημάνει και επίσημα το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και της ξεγνοιασιάς, και την αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας προκειμένου να υποδεχθούν τον μαθητικό πληθυσμό, τα βιβλία βρίσκονται στη θέση τους και οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών είναι λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αφού, σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές.
Ο μεγαλύτερος όγκος από τον πρώτο γύρο προσλήψεων αναπληρωτών, δηλαδή 12.392 εκαπιδευτικοί, αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων), ενώ 3.988 είναι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.
Πάντως οι συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές ομοσπονδίες τηρούν στάση αναμονής ενόψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων που θα καταδείξουν τον όγκο των κενών σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία όλης της χώρας, μετά την τοποθέτηση των πρώτων αναπληρωτών. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οριστικά τα κενά.

Νέα βιβλία

Από τη νέα σχολική χρονιά, σε κάποιες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε ορισμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε΄ Δημοτικού, το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β΄ Λυκείου, τα Γερμανικά της Α΄ Λυκείου και τα Γαλλικά της Β΄ Λυκείου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα