back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ

Διαβάστε επίσης

Mε μία αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε από το πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η αυλαία μίας ακόμα πολύκροτης υπόθεσης που είχε και πολιτικές διαστάσεις.

Οι δικαστές έκριναν ενόχους μόνο δύο εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις για τα αδικήματα της έκδοσης εικονικών τιμολογίων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ).

Συγκεκριμένα μετά από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών, οι δικαστές αθώωσαν και τους 13 κατηγορουμένους για την αγορά με του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ που εκδόθηκε το 2006 αλλά του μη δομημένου ομολόγου των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδοθεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος
Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

Πρωτόδικα οι 13 εμπλεκόμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από 15 έως 25 χρόνια ενώ τους είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη αυτή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ σε εκπρόσωπο εταιρείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα