back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία

Διαβάστε επίσης

Εντατικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί η τροχαία σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ένα από τα σημεία που πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από τους άνδρες της Τροχαίας είναι η οδός Πριγκιποννήσων, κοντά στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι μέχρι τις 08:00 το πρωί οι άνδρες της τροχαίας είχαν σταματήσει σε αυτό το σημείο συνολικά 20 σχολικά οχήματα και διαπιστώθηκε μια παράβαση για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό του σχολικού.

[su_slider source=”media: 21896,21895,21894,21892,21890,21889,21888″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Δίπλωμα – άδεια οδηγού, ασφάλεια – ΚΤΕΟ λεωφορείου, παραβίαση του ορίου ταχύτητας, χρήση φθαρμένων ελαστικών, αν γίνεται χρήση ζωνών ασφαλείας, καθως και αν μεταφέρονται υπεράριθμοι μαθητές, έχουν μπει στο στόχαστρο των τροχονόμων της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής που πραγματοποιούν τους ελέγχους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και κομβικά σημεία της πρωτεύουσας.

Ο υποδιοικητής της Τροχαίας Αθηνών Χρήστος Πελώνης, επικεφαλής των ελέγχων που έγιναν στην οδό Πριγκιποννήσων, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν στο επόμενο διάστημα. «Οι τροχονομικοί έλεγχοι, που θα συνεχιστούν καθ ‘ολη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια, που έχει ως στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα