back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κακή εμφάνιση και ήττα με 2-1 από την Ουγγαρία η εθνική

Διαβάστε επίσης

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη για τη 2η αγωνιστική του UEFA Nations League.

Η πρώτη καλή φάση της Ελλάδας, ήρθε από την ατομική ενέργεια του Φορτούνη στο 10’, όταν και άδειασε δύο αντιπάλους και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουλάσι.

Στο 15’, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν έπειτα από την καλά οργανωμένη επίθεση όπου πριν το ωραίο σουτ του Σάλαι για το 1-0, έγιναν τρεις πάσες με το κεφάλι από την ομάδα του Ρόσι.

Μετά από εκείνο το σημείο, η Ελλάδα βελτίωσε αισθητά την εικόνα της, έλεγξε τον ρυθμό, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και τελικές με μεγαλύτερη συχνότητα, αναγκάζοντας την Ουγγαρία να τηρήσει παθητικό ρόλο, μέχρι το 40’ περίπου.

Η αντίδρασή της ήταν καλή και άμεση μετά το τέρμα που δέχθηκε, ισοφαρίζοντας σε ένα τρίλεπτο μέσα, με την κεφαλιά του (εκτεθειμένου) Μανωλά μετά το γέμισμα του Φορτούνη από στημένη φάση.

Στο 35’ ο άσος του Ολυμπιακού σέρβιρε μέσω κόρνερ για τον Μανωλά, που άγγιξε δεύτερο γκολ, όμως αυτήν τη φορά οι αντίπαλοι έδιωξαν την ύστατη στιγμή.

Ο Μπάρκας επενέβη με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις στο 41′ σε προσπάθειες των Σάλαϊ και Κόβατς. Ήρθε όμως το πέμπτο σουτ των Ούγγρων στην ίδια επίθεση, για να νικηθεί ο διεθνής γκολκίπερ και να γίνει το 2-1.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε δύο διορθωτικές κινήσεις κατευθείαν μετά την ανάπαυλα, αλλάζοντας πρόσωπα (Λυκογιάννης αντί Τζαβέλλα αριστερά και Μήτρογλου αντί Δώνη στην κορυφή).

Το παιχνίδι κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο, με τους γηπεδούχους να ρίχνουν πάντως πολύ τρέξιμο για να κλείσουν τους χώρους, κρατώντας το προβάδισμα που είχαν.

Οι συνθέσεις

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Φιόλα, Καντάρ, Λανγκ, Μπέσε, Νάγκι, Κόβακς (81’ Πάτκαι), Κλάινχαϊσλερ, Σαλάι, Βάργκα (62’ Λόβρενκσικς), Άνταμ Σαλάι (69’ Έπελ)

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (52’ Μάριος Οικονόμου), Τζαβέλλας (46’ Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Πέλκας, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Τάσος Δώνης (46’ Μήτρογλου).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Φινλανδία- Εσθονία: 1-0

Η βαθμολογία: Φινλανδία 6, Ουγγαρία 3, Ελλάδα 3, Εσθονία μηδέν βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα