back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε ΕΠΑΛ ο Κ. Γαβρόγλου για τον αγιασμό – Κουδούνι στις 9 από του χρόνου

Διαβάστε επίσης

Το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για «συμβολική κίνηση», επισημαίνοντας την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε στα ΕΠΑΛ, ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας και απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει η κοινωνία να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Ο κ. Γαβρόγλου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση κατά 15% των εγγραφών στα επαγγελματικά λύκεια, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι και φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια.

«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω»

Οι μαθητές πάντως του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων αντιμετώπισαν με χαμόγελα και χειροκροτήματα την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, που επανέλαβε ο κ. Γαβρόγλου, να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9 το πρωί από την επόμενη σχολική χρονιά και το σχόλιό του «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω».
Η σχετική απόφαση πάντως δεν έχει ληφθεί επίσημα, ωστόσο έχει δημοσιοποιηθεί η πρόθεση του κ. Γαβρόγλου και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω πριν πάρει την οδό της υπουργικής απόφασης.
Ο υπουργός Παιδείας, αμέσως μετά, επισκέφτηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα