back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Νοέμβριο οι τελικές αποφάσεις για τις συντάξεις

Διαβάστε επίσης

Στο Eurogroup του Νοεμβρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα των συντάξεων, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικού παράγοντα, μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, ανέφερε ότι «κανένας από την πλευρά των θεσμών και κυρίως το ΔΝΤ, δεν επέμεινε ότι το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι διαρθρωτικό».

Γιούνκερ: «Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Ζαν Κλωντ Γιουνκερ, έδωσε τέλος στα σενάρια αναδιαπραγμάτευσης για το θέμα των συντάξεων. «Τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν», τόνισε.

Επανέλαβε, δε, ότι το 2015 έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ, ενώ σημείωσε πως ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστήριζαν τότε τη χώρα μας. «Ελπίζω αυτό που έχουμε οραματιστεί να γίνει πραγματικότητα. Οι δύο εταίροι έχουν επιδείξει μεγάλο θάρρος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών ξεκαθάρισαν, ότι θα κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους για τις συντάξεις και τα κυβερνητικά μέτρα μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού.«Είστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή του πιο αποτυχημένου προγράμματος στην ιστορία της οικονομικής επιστήμης», είπε, απευθυνόμενος στους Θεσμούς, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων.

«Η ΚΟ του Κινήματος αλλαγής κατέθεσε πρόταση στους Θεσμούς για μη περικοπή των συντάξεων», ανέφερε ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84

Εν τω μεταξύ στο επίκεντρο των αυριανών επαφών με τους Θεσμούς, θα βρεθούν ο κατώτατος μισθός, η αδήλωτη εργασία, τα «κόκκινα» δάνεια, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, οι αποκρατικοποιήσεις καθώς και η ενέργεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα