back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Π. Φύσσα – Η μελέτη που ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα για τη στάση της Αστυνομίας

Διαβάστε επίσης

Μελέτη – κόλαφος για τη στάση της αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι κατέθεσαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα.

Από μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture που βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, διαπιστώνεται ότι αν και αστυνομικοί είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ. Στις μαρτυρικές καταθέσεις τους, οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση.

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture έχει την έδρα του στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και αναλαμβάνει χωρική και πολυμεσική έρευνα εκ μέρους διεθνών εισαγγελέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς και άλλων πολιτικών ή περιβαντολογικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

Την έρευνα ζήτησε η οικογένεια Φύσσα, με σκοπό να διερευνηθούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί η ακριβής θέση των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα